Sport
2019. március 19.

Vereség

Legutóbbi meccsére a feltörekvő tehetségekkel teli, és az utóbbi időben eredményesen is játszó Honvéd otthonába látogatott az OSE.

Ellenfelüknek a legjobb nyolcban elfoglalt pozíciójának megtartása, míg a vendégeknek az MTK elleni fiaskó kiköszörülése lehetett motiváló tényező.

Összeszedett támadójátékot mutattak az oroszlánok az első percektől, ami mellé a védekezés is szépen működött. Folyamatosan növelték az előnyt a negyed végéig, ami azt jelentette, hogy a 10. percben már 9 pontos különbséget is jegyezhettek. Sajnos az utolsó percben viszont két elkerülhető kosárral 4 pontra zárkózott az ellenfél.

A második negyed is hasonlóan kezdődött, mint az első, de ezt követően ismét rontások következtek, kapkodó, nem kidolgozott helyzeteket erőltetve, ami az ellenfél kőkemény védekezése ellen nem tudott hatékony lenni. Támadásaikat is sikeres fejezték be, ami ismét szorosabbá tette a félidőre az állást. A harmadik negyedet ott folytatták a csapatok, ahol a második abbamaradt, kemény küzdelem folyt a pályán, aminek során a különbség lényegében változatlan maradt. A 27. percben aztán először történt meg, hogy a Honvéd átvette a vezetést. Ebben az oroszlányiak türelmetlen, kapkodó játéka is közrejátszott, de a bírói hármas ítéletei is alkalmanként erősen megkérdőjelezhetők voltak.

A játékrész végére sikerült egy kicsit újra visszaállítani az előnyből, három pontos OSE vezetéssel fejeződött be ez a játékrész. Az utolsó negyed erősen háborús övezet jelleget mutatott, nagyjából egál körüli eredménnyel. Sajnos nem tudott a csapat higgadt maradni és újra türelmesen előnyt kicsikarni. Az utolsó két percnek döntetlen állással vágtak neki a csapatok. Nem kisebbítve a Honvéd erőfeszítéseit, de a bírói ítéletek váltak főszereplővé az utolsó percekben. Az OSE két technikai hibát kapott olyan szituációk miatt, ahol a bírói döntések erősen megkérdőjelezhetők voltak. Ettől függetlenül volt esély arra, hogy fordítsanak, vagy hosszabbítást harcoljunk ki, de a befejezés nem sikerült.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Igencsak tehetséges fiatal játékosaik vannak, egyszerűen azt kell mondanom, hogy élvezet volt látni őket játék közben. A Honvéd a hazai pálya előnyeit maximálisan ki tudta használni, de ezzel semmi különlegeset nem szeretnék mondani, ebben a bajnokságban teljesen normális, hogy a csapatok ennyire erősek saját pályájukon. Csak elismeréssel tudok beszélni arról, ahogy ma teljesítettek."

  • Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 87-85 (17-21, 24-24, 19-18, 27-22)
  • Helyszín: Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok
  • Játékvezetők: Jurák, Borgula, Nepp
  • OSE: Abell 18/9, Hegedűs 9, Illés 7/3, Nshimba 12, Mohácsi 12/3
  • Csere: Kucsora 9/3, Anda 6, Kiss -, Sömenek 12/3, Zsíros -, Burai -, Bán -
  • Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek