Sport
2019. március 02.

Ez nagyon kellett

A 9. helyen álló és a héten komoly változásokon áteső MEAFC csapatához látogatott a legutóbbi két bajnokiját elveszítő OSE Lions.

A miskolciak egy korábban már a Piros csoportban is játszó amerikai kosarassal, Austin Thorntonnal erősítettek, valamint reaktiválták két korábbi játékosukat Fazekas Csaba és Szögi Ádám személyében.

Az oroszlányiaknál Burai Róbert betegség, Illés Máté pedig sérülés miatt nem tarthatott a csapattal. Nagy küzdelem jellemezte az első perceket, ami mindkét fél részéről több hiba elkövetését hozta magával. Úgy tűnt, hogy a MEAFC talál rá előbb a helyes útra, de az OSE szorosan a nyomában maradt, ami egypontos negyedvégi differenciát eredményezett az addig szinte végig vezető hazaiak javára.

A második etapban mindkét csapat a támadójátékot helyezte előtérbe, ami a Lions-nak ment jobban, hiszen előbb átvette a vezetést, majd a nagyszünetre 6 pontos előnyt épített.

A harmadik negyedet pontatlanabbul kezdte a vendégcsapat, az egyre inkább játékba lendülő, végül 29 pontig jutó Thornton révén pedig a hazaiak fordítottak és 5 ponttal elhúztak. A negyed végére aztán keményebb oroszlányi védekezéssel és jobb támadójátékkal ismét egyenlő lett az állás.

A záró játékrészben továbbra is jól védekezett az OSE, ennek köszönhetően elhúzott, és a jó csapatmunkának köszönhetően végül megnyerte a mérkőzést.

A bajnokság 3. helyén álló Lions legközelebb vasárnap, 19 órától lép pályára, amikor a bajnokságot hibátlan teljesítménnyel vezető Veszprémet látja vendégül a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban a 22. forduló keretein belül.

Sebastjan Krasovec: Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon nehéz idegenbeli győzelmet arattunk. Mindezt úgy, hogy az ellenfélnek volt egy jó játékosa, a mi oldalunkon pedig hiányzott az irányítónk Illés Máté személyében. Az önbizalom visszaszerzése érdekében nagyon fontos sikert értünk el.

  • Kosárlabda, NB I. B., Piros csoport, férfi, 21. forduló
  • MEAFC–OSE Lions 77-82 (19-18, 25-32, 19-13, 14-19)
  • Miskolc, 150 néző, vezette: Fodor A., Gál, Gergely
  • OSE Lions: Abell 32/3, Hegedűs 2, Kiss 2, Nshimba 3, Mohácsi 14/6. Csere: Kucsora 7/3, Anda 2, Sömenek 7/3, Zsíros 7/3, Karanfilovski, Bán 6/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
  • Az eredmény alakulása: 6. perc: 12-7, 15. perc: 30-34, 26. perc: 61-56, 45. perc: 67-74.

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek