Hír
2019. január 25.

Évet értékelt a megyei békéltető testület

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában működő békéltető testület 2018-ban közel 200 ügyet zárt le.

A legtöbb panasz az építőipari, a közlekedési és a postai szolgáltatásokra érkezett. Az árucikkek közül kirívóan sokan kifogásolták a lábbelik, a mobiltelefonok és háztartási gépek és az elektronikai termékek minőségét - ismertette a testület elnöke csütörtöki évértékelőjén a kamara tatabányai székházában.

Rozsnyói György hozzátette, 2018-ban a békéltető testület 199 ügyet zárt le, ebből 102 ügyben érdemi döntés született, azaz vagy egyezséget hagytak, vagy ajánlást fogalmaztak meg. A panaszos kérelmét 88 esetben kellett elutasítani, elsősorban a beadott iratokhoz kapcsolódó hiánypótlás elmaradása miatt.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testület független köztestületként a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos, termékbiztonsággal és szavatossággal kapcsolatos vitás kérdések ügyében járhat el. A békéltető testület a kamara tatabányai székházában, a Fő tér 36. alatt érhető el, hétfőn és csütörtökön délután fél kettőtől háromig van ügyfélfogadás - mondta el a testület vezetője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek