Hír
2018. március 31.

Ismét a Civileké a Ház

Tizenkilenc civil és nonprofit szervezet mutatkozik be a nagyközönségnek, ismertetve munkáját, bemutatva tevékenységét a 22. alkalommal, pénteken megnyílt eseménysorozaton.

A művelődési központban Edelmayer Zsolt, az NMI Művelődési Intézet Nkft. Komárom-Esztergom Megyei Irodájának módszertani referense köszöntötte a megjelenteket, köztük File Beáta jegyzőt. Mint azt a szakember elmondta, jó látni azt a sokszínűséget, ami bizonyítja az oroszlányi civilek aktivitását, közösségi életét.

Mozaik
2018. március 29.

Pályázati felhívás!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet ROMA „KI MIT TUD?” címmel.

Ünnep
2018. március 29.

A húsvét ünnepe

A húsvét a keresztény világban a feltámadás emléknapja, amikor a hit szerint Jézus Krisztus az ünnepek ünnepén, húsvétvasárnap feltámadt halottaiból. A Biblia szerint Jézus a nagypénteki kereszthalálával megváltotta az emberek bűnét, a húsvétvasárnapi feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

Kék hírek
2018. március 29.

Húsvéti rendőr!

Fokozott ellenőrzésekre kell számítani a közutakon, mivel a korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt erősen nő a forgalom.

Kultúra
2018. március 28.

Rákóczira emlékeztek

Az Országgyűlés 2015-ben nyilvánította március 27-ét II. Rákóczi Ferenc emléknapjává Erdély és Magyarország fejedelmének, a Rákóczi- szabadságharc vezetőjének születésnapját.

Intézmény
2018. március 28.

Új óvodai férőhelyekre van szükség

Az elmúlt 5 évben Oroszlány Város Óvodáiban az óvodai férőhelyek száma magasabb volt, mint az óvodába jelentkező gyermekek létszáma. Az utóbbi 3 évben azonban a gyermekek születésének száma megnövekedett, és ez újabb férőhelyek kialakítását teszi szükségessé – áll abban az előterjesztésben, amelyről - többek között - keddi ülésén tárgyalt a képviselő-testület.

Hír
2018. március 27.

Így készül a sibák

Közel száz apróságot vártak kedden a Táncsics úti és a Brunszvik óvodából a Rákóczi kultúrotthonba, ahol a szlovák önkormányzat rendezett kiállítást és játszóházat a kicsiknek, de a civil szervezetek tagjait is invitálták a programra.

Hír
2018. március 27.

Módosítás a netes kitöltővel

Legkényelmesebben a netes kitöltővel módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb.

Hír
2018. március 27.

Folytatódik a majki kamalduli remeteség felújítása

Megkezdődik a majki kamalduli remeteség felújításának második üteme. 2,8 milliárd forintos beruházással felújítják a műemlékegyüttes összes meghatározó épületét és azok környezetét - jelentette be a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfőn a remeteségben.

Hír
2018. március 27.

Vérüket adták

Nyolcvanegyen nyújtották karjukat hétfőn, hogy vérükkel segítsék rászoruló embertársaik gyógyulását – tájékoztatott Tyukodi József.


Találatok száma: 66db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek