Hír
2018. december 15.

Szeretett Karácsony

Tizennégy mézes kompozíciót, 11 adventi koszorút és 2 grincsfát neveztek be az Oroszlány Barátainak Köre idei versenyére, amit idén tizenkilencedik alkalommal hirdettek meg.

A szebbnél szebb karácsonyi munkákat közel másfélezren tekintették meg a kiállítás alatt, s több mint ezren adták le közönségszavazatukat. Az akció péntek délután a Szeretett Karácsony programjával zárult, valamint ekkor hirdették ki az eredményeket is.

A Kadarka társulat zenés produkciója fogadta a művelődési ház vendégeit, majd Rajnai Gábor alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a forralt bor, a sütemények, a sült gesztenye illata, a közös karácsonyfánk és az utcák ünnepi kivilágítása arra készteti az embereket, hogy az esztendő multával visszagondoljanak, mi minden történt velük az idén, hol és milyen gyertyalángot gyújtottak, ami most is lobog.

- Most van itt az ideje, hogy megálljunk, és csak a tiszta belső hangra figyeljünk. December második felében, az ünnep közeledtével kikristályosodik minden, ami fontos, és elhomályosul, ami lényegtelen. Rájövünk, hogy nem az új tárgyak adják a nagy örömet, hanem a megismételhetetlen, közös élmények, többek között az ilyenek, mint a mai délután is. Amikor végre sikerül lelassítani a rohanó lépteket, akkor észrevesszük, hogy mindaz, amiért nap, mint nap hajtunk, a kincs, amire hosszú évek óta vadászunk, mind ott van körülöttünk, már a miénk. Kívánom mindenkinek, hogy amikor szűk családi körben, a saját karácsonyfáján is kigyúlnak a fények, legyen körülötte mindenki, akit szeret, és örüljön az együttlétnek, az együvé tartozásnak – mondta az alpolgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően hirdették ki a verseny eredményeit, ezt mellékletünkben tekintheti meg!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek