Hír
2018. november 25.

Rákóczi évzáró

Megtöltötték az érdeklődők a kamaratermet szombat délután Oroszlány egyik legnagyobb és legaktívabb civil közösségének, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének évzáró rendezvényén az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtárban.

A vendégek között ott volt Lazók Zoltán polgármester és File Beáta jegyző mellett Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség országos elnöke.

Értékelő beszédében, képes összeállítással illusztrálva Nagy Csaba elnök számolt be életükről, s mint az a felsorolásból kitűnt, nem unatkoztak idén sem a „rákóczisok”. A történelmi múltunkat feltáró előadások mellett kiállítást, kirándulásokat rendeztek, nemzetközi vetélkedőt, író-olvasó találkozót szerveztek.

Megemlékeztek jeles történelmi emléknapjainkról, neves magyar irodalmárok évfordulóiról, s nem utolsó sorban meg kell említeni az idei év egyik legrangosabb eseményét, a XXIII. Majki Rákóczi Napot. Ősszel irodalmi délután következett, október 6-án az aradi vértanúk emlékművénél tartottak megemlékezést, majd - szintén e hónap végén - csendes mécsesgyújtást szerveztek a majki, Madár-hegyi temető katonasírjainál. Hagyományosan, november 4-én, az 1956-os forradalom vérbe fojtásának évfordulóján ismét az Ápolási Intézet melletti emlékműnél gyújtottak mécsest. A 2018. évi programbeszámoló után bemutatásra kerültek a jövő év tervei.

A rendezvényen Szabó Gyula színművész adott ajándékműsort, majd sor került a Pro Probitate (A helytállásért) oklevelek és Rákóczi-emlékplakettek átadására. Az oroszlányi Rákóczi Szövetség érdekében kifejtett tevékenységük megbecsüléseként Csáky Csongor elnök, R. Nagy Zoltánné, Deák György és Maller Tibor vehette át a helyi szervezet elismerését.

Az esemény zárásaként Nagy Csaba karácsonyi és újévi jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek