Sport
2018. szeptember 28.

Királylány a sportcsarnokban

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg péntek délelőtt integrált sportnapját, a Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Speciális Szakiskola és Kollégium.

A királylány és a kisbíró fogadta a nemes versengésre érkezőket, akik között a helyi iskolák tanulói mellett a bokodi kisdiákok is ott voltak, a meglepetés fogadtatásnak pedig az volt a magyarázata, hogy Benedek Elek meséi adták az ihletet a verseny lebonyolításához.

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte elsőként a gyerekeket és a felkészítő pedagógusokat, aki arról szólt, hogy nem kell véresen komolyan venni a megmérettetést, mert a sport elsősorban játék, és csak másodsorban vetélkedés.

- Az ilyen alkalmak jelentős szerepet töltenek be a gyerekek életében, ugyanis, ha megszeretik ezeket a mozgásokat, akkor ezek beépülhetnek az életvitelükbe, szabadidős tevékenységeikbe, és segíthetik egészségük megőrzését – fogalmazott a városvezető.

- Ezzel a programmal iskolánk benevezett az Európai Diáksport Napjára, ahol egy 120 perces mozgásos rendezvény és 2018 méter futás volt a feladat. Tanulóink az iskolától a csarnokig futottak a megadott távon, és utána részt vettek a sportnapi rendezvényen is. A csapatok egyébként nem iskolánként versenyeztek egymással, hanem a helyszínen vegyes csapatokat alkottak. Mivel népmeséinket szeptember végén, névadónk, Benedek Elek születése napján ünnepeljük, így jött az ötlet, hogy az idei egy „Mesés” benedekes sportnap legyen. Minden feladat Meseországba kalauzolta el a gyerekeket, akik nagyon élvezték végig a 10 feladaton keresztül. A végén - mint minden jó mesehős elnyeri méltó jutalmát - az összes tanuló küzdelme sem volt hiábavaló, hiszen sportszerekkel, érmekkel és felejthetetlen élményekkel távoztak - tájékoztatott Nagy Ildikó főszervező.

  • I. helyezett: Sötétkék csapat
  • II. helyezett: Rózsaszín csapat
  • III. helyezett: Világoskék csapat
  • IV. helyezett: Zöld csapat
  • V. helyezett: Fehér csapat

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek