Kultúra
2018. augusztus 30.

Készül a zenei koncepció

Zenészek, zenepedagógusok, kórusvezetők és közművelődési szakemberek ültek egy asztalhoz szerda délután a művelődési központban, hogy továbbgondolják a már megkezdett városi zenei koncepció kidolgozását.

A projekt célja iránymutatást adni arra, hogyan lehetne a lakossági igényeket megismerni, még jobban kielégíteni. Olyan közép és hosszútávú elképzelést kimunkálni, amelyet akár a költségvetés kialakításakor is figyelembe lehet venni.

A jelenlévők négy témában beszélték meg elképzeléseiket. Pestiné Bóna Ilona, a Bakfark Bálint AMI igazgatóhelyettese a hagyományok ápolásáról szólva megemlítette az autentikus cigányzenét játszó Kále Lulugyi együttest, a szlovák zenei örökséget bemutató Kridlovka zenekart, s kiemelten a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekart, valamint a Bányász Népdalkört.

Domina József, a Bakfark igazgatója az utánpótlásnevelésre hívta fel a figyelmet, míg Román Géza, a bányászzenekar dirigense a tehetséggondozásról szólva fejtette ki abbéli aggodalmát, hogy míg külföldön nagy sikerrel és hatékonyan alkalmazzák a Kodály módszert, addig hazánk óvodáiban és iskoláiban nem helyeznek elég hangsúlyt az igényes zenei nevelésre.

Takács Tímea, az OKSZÍK igazgatója a negyedik téma, a zenei csoportok fellépési lehetőségeiről szólva kifejtette: a ház, mint eddig, a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy Oroszlány zenei életének szereplői, akár a komoly, akár a könnyűzenében érintettek, megfelelő számban kapjanak fellépési lehetőséget a település rendezvényein, a kulturális programokban.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek