Hír
2018. augusztus 27.

Ünnepeltek az önkéntesek

Fennállásának százhetedik évfordulóját ünnepelte az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vasárnap. A Szent Flórián téren tartott megemlékezésen Tyukodi József elnök köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Lazók Zoltánt és File Beáta jegyzőt.

- Tűzoltónak lenni persze nemcsak azt jelenti, hogy szép egyenruhában utazgatunk egy hatalmas, szirénázó, piros autóban, aztán egy szelíd kis tüzecskét nevetve legyűrünk! Szó sincs erről. Aki tűzoltó akar lenni, annak nagyon bátornak kell lennie. Mert a tűz bizony gonosz és veszélyes is lehet. Külön öröm számomra az ünneppel kapcsolatban, hogy bejelenthetem, kikerült a nyomdából Busa János kétkötetes, közel 600 oldalas munkája, amely az Oroszlány község és Oroszlány város tűzvédelmének és az Oroszlányi Tűzoltóság Története címet viseli, s aminek bevezetőjében is olvasható, hogy egy 1910-es tűzkatasztrófa tapasztalatait figyelembe véve több község elöljárósága tartotta indokoltnak az addigi köteles tűzoltóság helyett önkéntes tűzoltó egyesület létrehozását, amire éppen 107 éve, 1911-ben került sor Oroszlányban – fogalmazott a polgármester, majd Tyukodi József lépett a mikrofonhoz.

Az egyesületi elnök a történeti visszaemlékezés mellett szólt arról is, hogy az idei évben sikerült társadalmi célú pályázaton 600 ezer forintot elnyerni. Ebből gépkocsijuk éves biztosítási díját tudják fedezni, s folyamatban van egy búvárszivattyú, projektor beszerzése, illetve vásárolnak kézi lámpákat, az ifiknek pólókat és világító berendezéseket is.

Az ünnepi beszédeket követően a az önkormányzat, a tatabányai, kocsi, süttöi és kecskédi társszervezetek, valamint a katasztrófavédelem képviselői helyezték el koszorúikat a kopjafánál.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek