Önkormányzat
2018. június 23.

Testvérvárosi együttműködés

Jozef Belicky és Lazók Zoltán polgármesterek látták el kézjegyükkel pénteken azt az együttműködési megállapodást, mely meghatározza az idei év közös feladatait és programjait.

Újabb évre hosszabbították meg a két testvérváros, Vágsellye és Oroszlány kooperációs szerződését. A most aláírt dokumentumban két város vezetői kijelentik, hogy az eddigi pozitív tapasztalatok alapján a továbbiakban is szándékukban áll folytatni a kölcsönös baráti kapcsolatokon alapuló együttműködést. A testvérvárosok célja a baráti kapcsolatok elmélyítése elsősorban a közművelődés, kultúra, sport és az önkormányzatok tevékenységi területén – különös hangsúlyt fektetve a tapasztalatcsere lehetőségeire.

Az együttműködési megállapodás fontos részét képezi az információáramlás biztosítása mindkét város nyilvánossága felé. Ennek meghatározó eleme a partnervárosok képviselőinek személyes találkozói, valamint a társadalmi és civil szervezetek képviselőivel való kapcsolat bővítése és elmélyítése. Folytatódnak a hagyományos programok, amelyek évek óta összekötik a két település önkormányzati hivatalait, kulturális és oktatási intézményeit, civil szervezeteit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek