Kék hírek
2018. április 26.

Sokkal több vonulás

Szerda délután tartotta éves rendes közgyűlését és beszámolóját az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság Köztestülete, melyen a katasztrófavédelem megyei igazgatóságának képviselője mellett ott volt Lazók Zoltán polgármester, köztestületi elnök és Papp Péter alelnök is.

Mint az a felügyelőbizottsági és elnöki beszámolóban elhangzott, munkájukat továbbra is alapszabályzatuk betartásával, valamint a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével végzik. Pénzügyi helyzetük – nem utolsó sorban az önkormányzat támogatásának köszönhetően – stabil, kiegyensúlyozott.

Az ülésen az elmúlt időszak munkájáról szólva Szabó Imre parancsnok elmondta: az önkormányzat támogatásával vásárolt MAN 3840 típusú gépjárműfecskendőt rendszerbe állították. Ez jelentős költségeket emésztett fel, de ezáltal egy vadonatúj, nagyteljesítményű, nehézkategóriás fecskendővel rendelkeznek, melynek végleges bekerülési költsége mintegy 85 millió forint.

2017-ben 329 káresemény volt az elsődleges működési körzetben. A 2016. évhez képest 53 %-kal emelkedett a vonulások száma. Ez az érték még akkor is kiemelkedően magas, ha a tűzátjelző berendezések téves jelzései adják a vonulások negyedét.

Az év során a lánglovagok szorosan együttműködtek az Oroszlányi Rendőrkapitánysággal, az OMSZ Oroszlányi Mentőállomással, a közüzemi szolgáltatókkal, valamint az ipari park területén működő vállalkozásokkal. Folyamatos szakmai kapcsolatot tartanak a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Tatabánya Hivatásos Tűzoltósággal.

- Tevékenységünkről, eredményeinkről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot az Oroszlányi Médiacentrum és a város internetes honlapja. Önálló rovatot tartunk fenn a 2840 helyi lapban, melyben rendszeresen beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, felhívjuk a figyelmet az aktuális tűzvédelmi feladatokra, beszámolunk a tűzoltóság életének fontosabb eseményeiről. Munkánkat mindezek mellett folyamatosan figyelemmel kísérték, segítették, támogatták a város vezetői és a képviselő-testület, amit ezúton is köszönünk. Köszönetünket fejezzük ki továbbá mindazoknak, akik munkájukkal és együttműködésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy vonulási területünkön eredményesen tudjuk teljesíteni feladatainkat – zárta beszámolóját Szabó Imre parancsnok.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek