Kultúra
2018. March 03.

Vendégségben Zámbóéknál

Fenti címmel nyílt meg február végén Zámbó Kornél tárlata a művelődési központban, ahol péntek délután a Műélmény Kávézóban találkozhattak az érdeklődők a művésszel.

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte elsőként a festőt, akinek 80. születésnapja alkalmából adta át az önkormányzat ajándékait.

Zámbót az est során Körtvélyfáy Zoltán intézményvezető-helyettes faggatta a mintegy ötven személyiség alakját megörökítő festménysorozat keletkezési körülményeiről, s nem utolsó sorban az alkotói folyamat fázisairól.

Mint elhangzott, tavaly nyáron kezdődött a képek megkomponálása, amelyeken az elmúlt századok híres, meghatározó alakjait örökítette meg az alkotó – többeket a műtermében is vendégül látott. Utóbbi kapcsán olyan érdekesség is kiderült, hogy például Zámbó Kornélnál találkozott első alkalommal személyesen Szabó István Oscar díjas filmrendező és Jókai Anna író.

A beszélgetésen, amin ott volt Rajnai Gábor alpolgármester is, hosszan adomázott, sztorizott a művész a megörökített személyiségekről, nem titkolva: művészetének és alkotásainak rendre velejárója, hogy némi csavart, humort is visz az alkotásokba, amiket március 13-ig még megtekinthetnek a látogatók az OKSZÍK kiállítótermében.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek