Kultúra
2018. január 23.

Elismerések a Kultúra Napján

Hemző Károly fotógráfus kiállításának megnyitójával vette kezdetét Oroszlányban a Magyar Kultúra Napjának eseménysorozata hétfőn.

A művelődési központban Körtvélyfáy Zoltán intézményvezető helyettes köszöntötte a szép számban megjelenteket, majd Bánkuti András fotóriporter méltatta a művész munkásságát: az Athenaeum Nyomdában fényképész-retusőri szakképesítést szerzett Hemző a Honvéd Sportegyesület, majd a Képes Sport fotóriportereként dolgozott. 1982-től elkezdett alkalmazott fotográfiával is foglalkozni, 1989-ben vonult nyugdíjba. Ezt követően a Gust-Art Stúdióban a gasztronómiai fotókat emelte művészi szintre. A tárlat február 22-ig tekinthető meg az OKSZÍK-ban.

A megnyitót követően kultúra napi gálaműsorral várták a vendégeket a színházteremben, ahol a Bakfark művészeti iskola fiataljai léptek fel, s ekkor került sor a Kölcsey oklevelek és emlékplakettek átadására is.

A tavalyi évben végzett kulturális tevékenységéért Hegyi Mónika (HeMo társulat), Kilin Olga (védőnő) és Fenyvesi Ramóna (Hunyadi iskola) vehette át az elismerést.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek