Önkormányzat
2017. december 13.

Nem fogadták el a koncepciót

Tizenkét munkaülést tervez 2018-ban a kéviselő-testület, de a felgyorsult világot jelzi, hogy mind gyakrabban kerül sor rendkívüli ülés összehívására, amelyeket természetesen nem lehet előre dátumozni.

Többek között ez a téma is szerepelt a grémium ez évi utolsó „hivatalos” ülésnapján kedden, aminek előterjesztéseit érdemes tanulmányozni a város weboldalán, hiszen ott megtalálható a jövő évi programterv, valamint a 2018. évi költségvetés előkészítő anyaga is, amit végül nem fogadtak el a városatyák.

Utóbbi megállapításai között szerepel, hogy a helyi önkormányzatok működésének pénzügyi kereteit a rendelkezésükre álló források szabják meg, melyek legjelentősebb részét a központi költségvetésből származó források és a saját bevételek képezik. 2018-ban az önkormányzat legjelentősebb bevételei az adóbevételekből származnak. A számszaki adatok alapján a tervezés mostani fázisában a költségvetési bevételek 83,7 %-át a különböző jogcímeken befolyó adók képezik. Helyi iparűzési adóból 2,7 milliárdot, építményadóból közel 300 milliót, gépjárműadóból 50 milliót vár a benyújtott tervezet, amit – mint írtuk – végül 6 igen és 6 tartózkodás mellett utasított el a testület.

Bár a koncepció számszaki adatai nem tartalmaznak hitelfelvételt, azonban a képviselő-testület a novemberi ülésén tárgyalta a helyi közutak, parkolók és járdák közlekedésfejlesztési tervét. A tervezett igényeket önkormányzati önerőből nem, illetve csekély részben lehetne megvalósítani, ezért szükséges megvizsgálni a banki finanszírozás lehetőségét is – áll a leszavazott előterjesztésben.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek