Közélet
2017. december 04.

Adventi gála a közösségi házban

Pénteken kezdődött az Örökifjak Klubjának programsorozata, a Szent Borbála Napok, ami a hagyományos kézműves kiállítással nyitotta kapuit a borbálai közösségi házban.

Mintegy tucat kiállító munkáival, termékeivel találkozhattak az érdeklődők. Lekvárok, mézek, ajándék és dísztárgyak, hímzések és festmények, faliképek sorakoztak a közösségnek otthont adó klubhelységben, amelyik zsúfolásig megtelt advent első vasárnapján az eseményt záró gálaműsorra.

A vendégek között ott volt Lazók Zoltán polgármester és File Beáta jegyző is. Mint azt köszöntőjében a városvezető elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén ismét érdekes események várták az érdeklődőket, ami azt is jelzi, aktív közösség él Borbálán. Tagjai igénylik az időskorúak közösségének összetartását, megmutatkozását, az intenzív életet, a tartalmas szabadidős programokat.

- A hagyomány szerint advent első vasárnapján az első angyal megérkezésére emlékezünk. Ezen a napon kigyúlnak a karácsonyi fények, és egy kék köpenybe öltözött angyal száll le az égből, hogy közelebb kerüljön az emberekhez. Mit jelentenek nekünk a "fények"? Amikor gyertyát gyújtunk karácsonyeste, vagy más alkalomból, mire, vagy kire gondolunk? Természetesen szeretteinkre. Békesség lesz a szívünkben, mert körülöttünk a család és együtt örülhetünk a meleg otthonnak, a szép emlékeknek, az ajándékozásnak – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően a Bakfark Bálint művészeti iskola diákjai dallal, tánccal, jelenetekkel, zenével szórakoztatták a zárógála résztvevőit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek