Hír
2017. november 28.

A szakmai alpolgármester viszi tovább a városi szolgáltató cégeket

Németh Gábor 9 éve foglalkozik Oroszlány városfejlesztési feladataival, korábban az OSZ Zrt. projektmenedzsere volt, később, mint szakmai alpolgármester Oroszlány kiemelt városfejlesztési feladataiért volt felelős, egyebek között a posta mögötti közterületek megújításáért, az új sportcsarnok felépítéséért, valamint az Európai Uniós pályázatok beindításáért. A vezetőváltásra azért van szükség, mert Kontschán Flórián Jenő az év végén nyugdíjba vonul az OIH Zrt. éléről.

Németh Gábor 2008-tól az Oroszlányi Szolgáltató Zrt.-nél a fejlesztések és kisebb-nagyobb beruházások megvalósításáért volt felelős. Feladatai közé tartozott a távhő- és a szennyvízrendszer korszerűsítése, vagy például a Petőfi udvari lakótömb felújítása. 2010-ben a képviselőtestület elfogadta az Integrált Városfejlesztési Stratégiáját, aminek megalkotásában döntő szerepe volt Németh Gábornak is. A stratégia gyakorlati megvalósításában 2014. novemberétől szakmai alpolgármesteri minőségében is részt vett. Hasonlóképpen projektmenedzserként kezdte el és alpolgármesterként fejezte be az erőmű és a város közötti távhővezeték felújítását, amely akkor a legnagyobb beruházás volt a városban.

2014-től mint szakmai alpolgármester irányította az Integrált Településfejlesztési Stratégia kialakítását, és kidolgozta a város gazdasági programját. Az elmúlt két évben Németh Gábor felelt több városi fejlesztés megvalósulása mellett, az európai uniós pályázatok kidolgozásáért és lebonyolításáért.

2017-ben megalakult az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt., amelybe a városi képviselőtestület döntése alapján beolvad a városüzemeltetéssel foglalkozó Varikont Kft., illetve a létesítményüzemeltetéssel foglalkozó LÜN Kft. Németh Gábor feladata az lesz, hogy az új városüzemeltetési társaság hatékonyan szolgálja a város lakóit. 

A szakember kinevezéséről Lazók Zoltán polgármester javaslata alapján döntött a képviselőtestület, teljes támogatással.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek