Ünnep
2017. November 30.

Karácsonyi várakozás

Alig pár nap van advent első vasárnapjáig, idén ugyanis december 3-án kezdődik a négyhetes várakozási időszak. Ez nemcsak a karácsonyi készülődés ideje: ilyenkor esedékes az egyházi év kezdeti szakasza is, amit Jézus Krisztus hármas eljöveteléhez kötnek.

Közélet
2017. November 29.

Negyed százados közösség

Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, az jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel – ezekkel a Márai Sándor gondolatokkal köszöntötte tagtársait kedden délután Kiss Györgyné a művelődési központban, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

Hír
2017. November 29.

Érdektelenség az újabb fórumon is

Csak pár érdeklő volt jelen kedden délután a Településképi Arculati Kézikönyvvel és a településképi rendelettel kapcsolatos második lakossági fórumon, bár, mint azt Sólyom Jöran, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke elmondta, a legnagyobb közösségi portálon 1600-an nézték meg, s 664-en le is töltötték a dokumentumokat. Közel húsz hozzászólás, reagálás volt az anyagokra, s többen túl általánosnak tartották azok megfogalmazását.

Hír
2017. November 28.

A szakmai alpolgármester viszi tovább a városi szolgáltató cégeket

Németh Gábor 9 éve foglalkozik Oroszlány városfejlesztési feladataival, korábban az OSZ Zrt. projektmenedzsere volt, később, mint szakmai alpolgármester Oroszlány kiemelt városfejlesztési feladataiért volt felelős, egyebek között a posta mögötti közterületek megújításáért, az új sportcsarnok felépítéséért, valamint az Európai Uniós pályázatok beindításáért. A vezetőváltásra azért van szükség, mert Kontschán Flórián Jenő az év végén nyugdíjba vonul az OIH Zrt. éléről.

Sport
2017. November 28.

Oroszlányi sikerek a Magyar Bajnokságon!

Az oroszlányi karatésok nyolc fővel képviselték hétvégén városukat a Mosonmagyaróváron megrendezett XII. IJKA Országos Nyílt Stílus Bajnokságon.

Tánc-Zene
2017. November 27.

Közel kétszázan daloltak

A népdal és a népzene hagyományőrző múltját megőrizve, az egyre kevesebbszer hallott, énekelt népdalok felidézése, illetve megismertetése a fiatalabb generációval, a néprajzi tájegységek népdalcsokrainak bemutatása és az együtt dalolás élménye – ez volt a célja az oroszlányi adventi népdalköri találkozó életre hívásának egykor, s ez volt vasárnap is, amikor immár huszonhetedik alkalommal rendezték meg a művelődési központban.

Közélet
2017. November 27.

Gyűlik a karácsonyi adomány

Idén ismét megszervezte hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az akció lebonyolításában körülbelül ötezer önkéntes vett részt, köztük az oroszlányi szociális szolgálat munkatársai is – tudtuk meg Baráth Domonkos intézményvezetőtől.

Közélet
2017. November 26.

Rákóczi emlékplakett a segítőknek, támogatóknak

Közel százan érkeztek szombat délután Oroszlány egyik legnagyobb és legaktívabb civil közösségének, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének évadértékelő, évzáró programjára a művelődési központba.

Hír
2017. November 26.

Az elhurcoltak emléknapja

Az Országgyűlés 2012. május 21-én úgy határozott, hogy november 25. legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja, mert 1953-ban ezen a napon 1500 politikai elítélt térhetett haza a Szovjetunióból.

Mozaik
2017. November 26.

Ajándékozzon!

Ha megteheti, kérjük, fogjon egy cipős dobozt, töltse meg olyan ajándékkal, aminek Ön is örülne!


Találatok száma: 70db

Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek