Önkormányzat
2017. szeptember 27.

Élénk érdeklődés a közmeghallgatáson I.

Közterület elnevezések, a kamerarendszer bővítése, városi nagyberuházások, a hulladékudvar elhelyezése, a parkolók kiépítése, az óvodai-bölcsődei férőhelyek, s persze az utak, járdák, közterületek állapota szerepelt többek között a képviselő-testület keddi közmeghallgatásának témái között, amit teltházas érdeklődés kísért a sportcsarnok konferenciatermében.

- A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény értelmében a Képviselő-testület évente legalább egyszer, előre meghirdetett időpontban közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek – kezdte az ülést Lazók Zoltán polgármester, s ami ezeket illeti, abban nem volt hiány, hiszen már előzetesen is mintegy tucatnyian küldték be felvetéseiket.

A szeptemberi képviselő-testületi ülést követően, mint ahogy várható volt, komoly kérdezősködés indult a külterületi részek új elnevezéseivel kapcsolatban. Mivel az önkormányzat a témában minden alkalmat kihasznál, hogy a lakosságot tájékoztassa, Bartalus László osztályvezető elmondta: A Magyarország terültén található ingatlanoknak a rendelet szerint megállapított, és a központi címregiszterbe bejegyzett címmel kell rendelkezniük. A külterületi helyek elnevezése hármas rend szerint tagozódik Oroszlányban. Az egyik a hagyomány, szokás alapján korábban kialakult névhasználat pl.: Svandovszki-, Labancberki dűlő. Második a korábbi, hivatalos elnevezés szerinti névhasználat pl.: Nyíres-, Német dűlő, míg a harmadik kategóriát a tematikus elnevezések jelentik: Erőműi-tópart – hal és vízinövény fajták. A testület szeptemberi döntését követően ezen feltételek figyelembe vételével 12 területi egységben, 46 új elnevezés született a külterületeken.

A továbbiakban város külterületén kialakításra kerülendő hulladékudvar fogalmának pontosítására került sor, majd a település parkolási gondjairól, és azok megoldási lehetőségeiről tartott előadást Bartalus László, amiről következő cikkünkben számolunk be.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek