Önkormányzat
2017. június 28.

A bányásznapi programról is tárgyaltak

Elvesztett egy polgári pert az önkormányzat a volt Kölcsey Ferenc Művelődési Központ igazgatójával szemben. Ez, valamint Papp Péter települési képviselő sokakat megbotránkoztató, szerencsétlen televíziós nyilatkozata vitte a prímet a képviselő-testület keddi ülésének első órájában, pedig volt bőven mit megtárgyalniuk a döntéshozóknak, hiszen 36 két ülés közötti, s közel másféltucat egyéb napirendi pont várt megvitatásra.

Ezek között szerepelt többek között az Oroszlányi Szolgáltató Zrt.-nél keletkezett hátralékok csökkentése érdekében javasolt döntésekhez kapcsolódó tulajdonosi állásfoglalás kialakítása, az ebrendészeti telep szervezeti és működési szabályzata, valamint a működtetés személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása, a járási hivatal szervezeti egységének Szolgáltató Városközpont épületébe történő átköltözéséhez szükséges döntés, a Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítése pályázati forrásokból, a 2015. és 2016. évi belső ellenőrzésekről szóló beszámoló, illetve a bányásznapi rendezvényekhez kapcsolódó döntések meghozatala.

A két ülés közötti tájékoztatóban szerepel, hogy a Nemzetközi Natúr Erős Emberek Szövetsége megbízásából Fekete László megkereste az önkormányzatot, hogy 2017-ben Oroszlányon szervezné meg a Visegrádi Négyek Erősember Csapat Versenyét. A versenyen 4 ország versenyzői vennének részt 2 fős csapatokban, valamint oroszlányi csapat/ok is indulnának. A rendezvény tervezett helyszíne az Oroszlányi Bányászati Múzeum, időpontja 2017. augusztus 19. A versenyen a TV2 kereskedelmi csatornája is jelen lesz, az eseményről 47 perces filmet készít, melyet saját csatornáján sugároz le többszöri ismétléssel.

Szintén ebben az előterjesztésben szerepel, hogy a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére déli meleg főétkezést biztosít ingyenesen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére 2017. június 19. és 2017. augusztus 25. között.

A képviselő-testületi ülés teljes anyagát megtekintheti a város weboldalán


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek