Közélet
2017. június 15.

Idősek az öregedésről és a művészetekről

Második éve szervezik meg az Idősek Akadémiáját, aminek a több mint húszmillió forintos felújítást követően a Bányász Klub adott otthont szerda délután.

Az Örökifjak nyugdíjas klub eseményén Kertész Erzsébet nyugalmazott szociális szervező, szociálpolitikus tartott előadást a művészetek és az időskor kapcsolatáról.

A több mint félszáz hallgató megismerkedhetett az elmúlt évszázadok neves alkotóinak az öregséggel kapcsolatos híres mondásaival. Ezek közül is kiemelkedik Cicero sokakat mosolyra fakasztó gondolata: Mindenki szeretné megérni az öregséget, de ha elérte, szidja.

A továbbiakban az előadó beszélt az öregedés folyamatáról, a környezet öregedésre gyakorolt hatásáról, majd a művészetek befogadásáról, mert mint mondta, a művészet nem öregszik, az örök.

Az Idősek Akadémiájának második évfolyamában még két rendezvényre kerül sor idén: szeptemberben fiatalok vallanak az idősebb korosztályról, míg októberben Péter Melitta „face to face” tréner segít a családban bekövetkezett halálesetek feldolgozásában.

Végül, kedves epizódként – mivel ez volt a megújult Bányász Klub első nyilvános programja – Szabó Károly intézményvezető egy-egy szál szegfűvel kedveskedett a jelenlévő hölgyeknek.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek