Kultúra
2017. március 31.

Tízmilliós fejlesztés

Közel tízmillió forintnyi beruházást valósítanak meg a tervek szerint a Bányászati Múzeum területén idén.

4,2 millióba kerül a teherakna gépház felújítása: a belső falak szükség szerinti javítása, vakolása, a törött repedt kopolit üvegek cseréje, a külső tégla homlokzat, valamint a betonpillérek javítása, a világítás korszerűsítése, valamint sor kerül a kilátótorony betonlépcsőinek rendbetételére egymillióból.

A Vért Zrt.-től az önkormányzat és a LÜN Kft. érvényes ajánlattal rendelkezik 25 db TH egységre. Ezekből a biztosító elemekből építenék meg azt a vágatszakaszt, amelyben a bányából már beszerzett Sharf mozdony lenne felfüggesztve.

Sor kerül a vagyonvédelmi kamera rendszer kiépítésére, és tervezik a GAZ-66 bányamentő autó üzembehelyezését is.

A fejlesztések célja a látogatószám növelése mellett az, hogy méltó módon emlékezzen meg a kiállítóhely a helyi bányászat 80, a bányamentés 60 éves évfordulójáról.

A város egyébként meghívást kapott a június 9-11. között sorra kerülő tatabányai Nemzetközi Bányászvárosok Találkozójára. A rendezvényen a többi, Kárpát-medencéből meghívott, bányászmúlttal rendelkező város mellett Oroszlánynak is saját standot biztosítanak a szervezők, ahol bemutatásra kerülhet a település bányászati múltja. Ezen a nemzetközi rendezvényen méltó módon, valamint megfelelően komoly marketing- és hírértékkel kíván megjelenni a település és a Bányászati Múzeum.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek