Kultúra
2017. január 23.

Elismerések a Kultúra Napján

Negyvenöt művész 83 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők azon a vasárnap megnyílt kiállításon, amely Kardics István magángyűjteményébe ad betekintést.

A Kultúra Napja alkalmából megrendezett, és február 13-ig látogatható tárlatot Tóth Enikő művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a művelődési központban. Mint elmondta, az elsősorban XX. századi grafikákat, rézkarcokat felvonultató bemutató darabjai komoly, fajsúlyos alkotók kezei közül kerültek a gyűjtő birtokába. Többek között Barcsay Jenő, Borsos Miklós, Kassák Lajos, Balla Margit műveiben gyönyörködhetnek a látogatók a következő három hétben.

Tóth Enikő egyébként pénteken (27-én) 17 órától részletesebben is beszél a kiállított anyagról a műélmény kávézó soron következő rendezvényén.

A megnyitót követően a színházteremben folytatódott az ünnepi program, ahol 2013. óta minden évben azoknak a szervezeteknek, vállalatoknak, magánszemélyeknek adják át a Kölcsey emlékplakettet, akik jelentős közművelődési tevékenységet folytatnak a városban, és ezáltal meghatározóivá váltak a település kulturális arculatának. Az idén ez a díj a Bányászati Múzeumot, a Hébé Alapfokú Művészeti Iskolát és Kertész Ágnes pedagógust illette.

A Himnusz megszületésének 194. évfordulójára emlékező eseményt Grecsó Zoltán: Egy faun alkonya című táncelőadása zárta vasárnap este az OKSZÍK-ban.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek