Statisztika
2016. július 26.

Oroszlányi cég a TOP 50-ben

Megtörtént, amire senki nem számított: a legnagyobb magyar cég elvesztette elsőségét a legnagyobb árbevételű magyar cégek ranglistáján. A magyarországi nagyvállalatok árbevételi rangsorát évek óta toronymagasan vezető Mol a dobogó második fokára szorult – áll a HVG által közzétett legújabb listán.

Az első helyen most a General Electric tanyázik, amelynek egyik gyára az oroszlányi GE Water and Process Technologies Hungary Termelő és Szolgáltató Kft. A Power & Water üzletág oroszlányi üzeme, a világ legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára, ahol olyan rendszerek készülnek, amelyek tiszta vizet adnak a jövő generációinak.

De nem csak a GE lett az ország gazdasági fejlődésének egyik meghatározó szereplője, hanem a BorgWarner autóipari beszállító is. Ipari parkunk dinamikusan fejlődő társasága az exportból származó bevételt tekintve a tavalyi 36. helyről a 34-re lépett előre. A kivitelből befolyó bevétele 16 %-al emelkedett egy év alatt, és meghaladta a 139 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 16 milliárdot..

forrás: HVG


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek