Egészség
2016. május 30.

Ne gyújtson rá!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint Földünkön napjainkban mintegy 1,5 milliárd ember dohányzik rendszeresen. Évente legalább 5 millióan vesztik életüket dohányzás következtében, 50%-uk 40-69 éves koruk között hal meg, átlagosan 10 évvel megrövidítve az életüket.

2025-ben prognosztizálhatóan 10 millióan halnak meg majd a dohányzásukkal összefüggő betegségek miatt, ha nem sikerül drasztikusan visszaszorítani a dohányzást a felnőttek leszokásának fokozásával, illetve a fiatalok rászokásának megelőzésével.

A dohányzás elleni küzdelem a WHO egyik legfontosabb feladata lett az utóbbi évtizedben. Célul tűzte ki a dohányzás visszaszorítását világszerte: a felnőtt lakosság körében 20 % alá kívánja szorítani a dohányzók arányát.

Minden év május 31-én a Egészségügyi Világszervezet és partnerei a Dohányzásmentes Világnap (WNTD) segítségével kívánják felhívni a figyelmet a dohányzás okozta egészségügyi kockázatokra, valamint a dohánytermékek fogyasztásának visszaszorítását elősegítő beavatkozások szorgalmazására.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek