Intézmény
2016. május 01.

Ballagtak középiskolásaink

Hétfőtől 1161 helyszínen megkezdődnek a középiskolai vizsgák. Ebben az időszakban országosan mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról, de mindezt megelőzte a hétvégén a diákok búcsúja, a ballagás.

Péntek délután három osztály 43 végzőse járta végig a jól ismert termeket, folyosókat a TSZC Hamvas Béla Szakképző Iskolában, amelynek zsúfolásig megtelt nagytermében Lazók Zoltán köszöntötte fiatalokat és szüleiket, pedagógusaikat.

Mint azt Oroszlány polgármestere hangsúlyozta: a végső célig, a megérkezésig rengeteg nehézségen kell még keresztülverekedniük magukat. Amikor az utolsó megmérettetésre készülnek, érdemes visszaemlékezni, hogy milyen ismereteket kaptak, és milyen lehetőségekhez jutottak az intézményben.

- Gondoljanak néhány pillanatig mindazokra, akik segítették, bíztatták, bátorították önöket az elmúlt évek során. Gondoljanak szüleikre, akik a legnagyobb nehézségek idején is ott álltak – mondta a városvezető.

Szombaton délelőtt a Hamvas Béla gimnáziumban szintén három osztály végzősei vetették át vállukon a ballagási tarisznyát, hogy búcsút vegyenek az alma matertől. A 73 érettségizőt Lazók Zoltán arra intette, hogy talán még nem értik mi értelme volt a mögöttük hagyott évek erőfeszítéseinek. Mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak. Nem baj, ha így érzik. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjék az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét.

Az intézmény egyik diákja – stílszerűen – a gimnázium névadójának gondolataival búcsúzott: Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek