Kultúra
2016. április 24.

Kórustalálkozó

Farkas Etelka lelkész köszöntötte szombat délután az evangélikus egyházkerületi kórustalálkozóra az oroszlányiak mellett Répcelakról, Kőszegről,  Komáromból, Székesfehérvárról, Csákvárról érkező együtteseket.

A tét nem volt kicsi, hiszen az esemény egyben válogató volt a 2017-ben sorra kerülő országos meghívásos koncertsorozatra.

Nehéz dolga volt a zsűrinek, amelynek elnökeként Kamp Salamon, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára értékelte a produkciókat, míg munkáját Wulfné Kinczler Zsuzsanna, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyházzenei Tanszékének adjunktusa, és Kedeh K. Gusztáv zenetanár, az egyházzenei bizottság elnöke segítette.

A sort a répcelakiak nyitották, majd Csákvár és Komárom énekkarai adták elő műsorukat. A repertoárban az egyházzenei darabok mellett a nagy klasszikusok, Bach, Mozart és Kodály művei is elhangzottak.

A rendezvényen Szemerei János püspök hirdetett igét, és az is eldőlt, hogy az oroszlányi, a csákvári és a répcelaki evangélikus kórus készülhet a jövő évi országos találkozóra.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek