Kultúra
2016. január 17.

Koncerttel köszöntötték az újévet

Teltházas előadással kezdte az évadot szombaton az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar. A művelődési központ színháztermében, ahol többek mellett ott ült Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd rövid összefoglalójában felidézte a tavalyi évet, amikor is az együttes fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte.

- Bebizonyosodott, hogy mindazon értékek mellett, amelyek zenekarként ismertté tették az együttest, igazi, összetartó közösséget is alkotnak a muzsikusok, ami mai világunkban hatalmas kincs. Én azt kívánom, hogy munkásságukat továbbra is a zene tisztelete és szeretete, a bányász hagyományok ápolása, az értékteremtés és az a közösségi szellem jellemezze, amire büszkén tekinthet Oroszlány – mondta a városvezető, akit ezt követően zenekar emléklappal ajándékozott meg.

Julius Fučík Attila indulója vezette fel a koncertprogramot, majd sorra következtek az ismert, s kevésbé ismert művek, amiket – immár hagyományosan – nagy ovációval fogadott a közönség.

Jakob de Haan, Steven Reineke, Alfred Bösendorfer műveit dirigálta több más mellett Sági Richárd karnagy, de felhangzottak az Indiana Johnes, valamint a Csillagok háborújának filmzenéi is.

Akik rendszeres látogatói az együttes koncertjeinek, azok tapasztalhatták, hogy mindig valamilyen meglepetés is szerepel a repertoárban. Tavaly egy hard rock feldolgozást interpretáltak a Deep Purple-től, míg idén Máté Péter, Zene nélkül mit érek én című songjának feldogozása hangzott el, amit rögtön követett Warenka Miklós Oroszlányi indulója, a közönség pedig felállva, percekig tartó vastapssal köszönte meg a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar élményszámba menő évadnyitóját.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek