Hír
2015. augusztus 31.

Ön is kapott behívólevelet?

Kétezer oroszlányi hölgy kapott levelet, hogy jelenjen meg a tatabányai kórházban mammográfiás vizsgálaton. A behíváson alapuló emlőszűrés területileg szervezett, és azon 45-65 éves korosztályba tartozó hölgyeket érinti, akik az elmúlt két évben nem vettek részt vizsgálaton. A szűrés célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan.

Hír
2015. augusztus 31.

Kezdődik a tanév

Kedden 1 millió 200 ezer általános iskolás és középiskolás diák kezdi meg a tanévet. Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke korábban elmondta: fenntartásukban 2200 intézmény működik, a feladatellátási helyek száma 5147. Júliustól a szakképzés leválásával 300 intézmény került el a Kliktől. Az intézményi férőhelyek száma 1,3 millió, a beiratkozó elsősöké 74 121, négyezerrel kevesebb, mint tavaly. Az intézményekben több mint 748 ezer diák tanul.

Közélet
2015. augusztus 31.

Ünnepelt a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete

Húsz esztendeje, 1995. augusztus 17-én, egy csütörtöki délutánon alakult meg a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete 13 fővel. Az akkor még kis létszámú közösség azért fogott össze, hogy támogassa a Kárpát-medencei magyarsággal való kapcsolattartást, az anyanyelv gyakorlásának biztosítását, nemzeti kultúrájuk, évszázados hagyományaik továbbvitelét és identitásuk megőrzését. Az egykori csapat mára közel százfős szervezetté fejlődött, melynek tagjai szombaton ezért gyűltek össze Kőhányáson, hogy megünnepeljék megalakulásuk két évtizedes jubileumát.

Közélet
2015. augusztus 30.

Tüzes családi nap

Több meglepetés is várta az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület családi napjának vendégeit szombaton a Szent Flórián téren, aminek neve immár egybeforrt a lánglovagokkal, hiszen négy évvel ezelőtt ők voltak az elnevezés kezdeményezői. Elsőként Tyukodi József parancsnok köszöntötte a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Németh Gábor alpolgármestert, File Beáta jegyzőt, valamint Kelkó Balázs tűzoltó alezredest, a tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét.

Hír
2015. augusztus 30.

Virágzó adakozás

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a város szakképző iskolájában az önkormányzat több 10 milliós felújításokat végez. Úgy tűnik a város hozzáállása másokat is motivált a cselekvésre.

Önkormányzat
2015. augusztus 29.

Mi lesz az épületekkel?

Önkormányzatunk számára városstratégiai szempontból, de az itt működő ipari parki cégek zavartalan működése és további fejlődése szempontjából is kiemelt fontossággal bír az Oroszlányon dolgozó, de más településekről érkező munkavállalók megfelelő szálláslehetőséggel történő ellátása – olvasható abban az előterjesztésben, amit a szeptember 8-i ülésen kerül a döntéshozók elé.

Önkormányzat
2015. augusztus 28.

Százmilliós különbség

Komoly dilemma elé állította a döntéshozókat, hogy a Rákóczi Ferenc út és Takács Imre utca kereszteződésében milyen módon csökkentsék a balesetveszélyt: körforgalmi csomópont kiépítésével, vagy jelzőlámpás megoldással.

Hír
2015. augusztus 28.

Hőség

Másodfokú hőségriasztást ad ki szombat 0 órától kedd éjfélig az országos tiszti főorvos, idén ez lesz az ötödik hőségriasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Önkormányzat
2015. augusztus 28.

Sportcsarnok bejárás

Harmadik alkalommal járták be csütörtökön a leendő új sportcsarnok területét a közbeszerzési döntőbizottság tagjai, a hivatal munkatársai, a tervezők és a kivitelezésre pályázók képviselői. Mint az elhangzott, az eljárást az önkormányzat és az Oroszlányi Sport Egylet közösen folytatja le.


Találatok száma: 57db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek