Önkormányzat
2015. június 30.

Szünetel az ügyintézés

Tisztelt Ügyfelek!

Július elseje a Köztisztviselők Napja Magyarországon, amely a törvény értelmében a köztisztviselők számára munkaszüneti nap. Ezért szerdán szünetel az ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban.

Kérjük szíves megértésüket!

Kultúra
2015. június 30.

Felvidéki költő a könyvtárban

Ismét nagy érdeklődés övezte az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár „Így írnak Ők…” sorozatának újabb előadását. A rendezvényen Ürge László a felvidéki Léva városában élő költő „Verseim szigete a rímek nagyvilágában’ címmel mutatta be műveinek egy részét zenei aláfestéssel.

Hír
2015. június 29.

Oroszlányban készül a stockholmi vízmű víztisztító membránja

Oroszlányban készül a víztisztító membrán a stockholmi vízműhöz. A GE Water and Process Technoligies a magyar bázissal a világ legnagyobb ultraszűrő membrán-bioraktor (UFMBR) szennyvíztisztító telepének technológiáját szállítja - írta a Világgazdaság hétfői számában, amit az MTI is közzétett.

Önkormányzat
2015. június 28.

Ülésezik a testület

Oroszlány önkormányzata évek óta részt vesz az iskolatej programban, amelynek keretében a köznevelésben részt vevő általános iskolák 1-8. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú középiskolás tanulói számára ingyenesen biztosít 2 dl iskolatejet, illetve egy-egy darab kiflit.

Kultúra
2015. június 28.

Partnertelepülések Vágsellyén

Öröm számomra, hogy Vágsellyén Jozef Belický barátom kapott bizalmat a tavalyi választáson, míg Oroszlányban én váltottam az előző városvezetőt.

Régóta ismerjük egymást, kapcsolatunk hosszú évek óta kiváló, így töretlenül folytatódik a két város eddig is példaértékű együttműködése. Kívánom, hogy ez az együttműködés mindkét fél részére a jövőben is hasznos legyen, és szolgálja jól partneri viszonyunkat.

Hír
2015. június 27.

Pollenhelyzet

Bár a 25. héten Tatabányán valamelyest mérséklődött a pollenterhelés; a pázsitfüvek pollenkoncentrációja a közepes-magas, a csalánféléké pedig a közepes tartományban alakult, mindezek ellenére itt az allergiaszezon.

Pályázat
2015. június 26.

Pályázat - Tanító munkakör betöltésére

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Oroszlányi Tankerülete a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az Oroszlányi József Attila Általános Iskolában tanító munkakör betöltésére.

Közélet
2015. június 25.

Több születés és több halálozás

2015 első négy hónapjában 29 184 gyermek született, 3,0%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 48 929 volt, ami 2014. január–áprilishoz viszonyítva különösen nagymértékben, 12%-kal emelkedett. A természetes fogyás 19 745 fő volt, 4518-cal több az egy évvel korábbinál – áll a Központi Statisztikai Hivatal most közzétett jelentésében.

Közélet
2015. június 24.

Megfékezték a képzeletbeli árvizet

Legutóbb tavaly decemberben a katasztrófavédelem jogszabályi elemeivel, követelményeivel, a riasztás rendjével és egyéb fontos tudnivalókkal ismerkedtek az oroszlányi polgárvédelmi csoport tagjai, akiknek kedden délelőtt „igazi” katasztrófahelyzetben kellett helytállniuk.

Közélet
2015. június 24.

Évzáró

Rendben lezajlott az Oroszlányi Tankerület általános iskoláiban a tanköteles korú gyermekek első osztályos beíratása – tájékoztatott Biró Mónika tankerületi igazgató. Bár az intézmények számítanak arra, hogy a nyári ki-beköltözések következtében lehetnek még változások a szeptemberi tanévkezdésig, az aktuális adatok szerint 132 kisdiák kezdi Oroszlányban tanulmányait az új tanévben.


Találatok száma: 59db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek