Önkormányzat
2015. december 09.

Közel kétmilliárd beruházásokra

Elkészült az önkormányzat 2015-ben elnyert pályázatainak összefoglalója. Az Oroszlányi Közösségi Színtér és a volt Arany János Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítésére 150 millió forint érkezett a KEOP pályázat keretében, 100%-os támogatás, és 30 milliós önerő mellett.

Az Önkormányzati Szociális Szolgálat napelemes fejlesztése (Hajléktalan ellátó és a Bölcsőde napelemes beruházása) 27,5 millióba került, ez is 100%-os támogatással.

171,5 milliós fejlesztés történt szintén a KEOP keretében a Hamvas Béla Gimnáziumban a KLIK-el együttműködve, s itt 12 millióval az önkormányzat is hozzájárult a projekthez. Hajléktalan közfoglalkoztatási programra (Önkormányzati Szociális Szolgálat) 41,5 millió forint támogatást kapott a város.

A legnagyobb léptékű építkezés jelenleg is zajlik. Az Oroszlányi Sportcsarnok bővítésének két ütemére a 70%-os támogatásból a 701 milliót 435,5 millióval egészíti ki az önkormányzat. Az említettek mellett, a befejezettek közül megemlítendő a Komplex Telep program TÁMOP-os 137,5 milliós forrása, az Oroszlány–Tatabánya kerékpárút tervezésére kapott 37,3 millió, valamint az Oroszlány Város Önkormányzatának Szervezetfejlesztésére felhasznált közel 22 millió.

Az óváros rehabilitációjának I. ütemére a KDOP forrásaiból az „Élhető és Szolgáltató Városközpont” kialakítására 200 millió állt rendelkezésre, ezt egészítette ki a 33,6 milliós önerő.

Végül, de nem utolsó sorban a Nemzetközi Visegrádi Alap keretében a testvérvárosi sítábor 3,3 millióját egészítette ki az önkormányzat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek