Hír
2015. november 25.

Kerekasztal a Remeteségben

„A jövő kötelez” címmel kerekasztal-megbeszélésre invitálták a szakembereket hétfőn Majkra, a kamalduli remeteség konferenciatermébe. A képviselő testület korábbi döntése alapján megkezdődött a város humán erőforrás stratégiájának kidolgozása, amelynek egyik állomásaként került sor az eseményre.

Oroszlány az utóbbi időben nagy változásokon, látványos gazdasági fejlődésen, szerkezetváltáson ment keresztül, amely révén Komárom-Esztergom megye egyik, dinamikusan fejlődő központjává vált. Jelentősen emelkedett a városban, különösen az Ipari Parkban működő cégeknél a foglalkoztatottak száma, ezzel együtt a város infrastruktúrájának, közszolgáltatóinak ma lényegesen több embert kell kiszolgálnia, mint a korábbi években. A megfelelő minőségű és mennyiségű szolgáltatás biztosítása érdekében fejlesztésekre, szerkezet-átalakításra van szükség.

A település az új kihívások kezelése érdekében rövid, közép- és hosszútávra szóló humán-erőforrás fejlesztési stratégiát készít, amely megoldást biztosít a kihívásokra, a megnövekedett igények kielégítéséhez, illetve meghatározza a további fejlesztési irányokat.

Annak érdekében, hogy a stratégiai terv valós igényekre alapozottan készülhessen, illetve valósulhasson meg, együttműködésre, „elsőkörös véleménynyilvánításra”, helyzetértékelésre hívta Lazók Zoltán polgármester a város legnagyobb munkaadóit.

A rendezvényen a városvezető és a jelenlévő cégek képviselői értékelték a jelenlegi munkaerő-piaci, gazdasági, lakhatási helyzetet, és osztották meg egymással eddigi tapasztalataikat. A cégek részletesen megismerhették a város letelepedést, lakhatást elősegítő támogatásait, a szakképzést erősítő ösztöndíjrendszert, az eddig megtett intézkedéseket, illetve az önkormányzat jövőbeni terveit a problémák kezelése érdekében. A jelenlévő vállalkozások a középtávú terveiket és fejlesztéseik érdekében – általuk javasolt - lépésekről adtak számot a programon.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek