Hír
2015. szeptember 13.

Győztek a magyarok!

Százak választották szombati kikapcsolódásnak – köztük sokan Oroszlányból - a hetedik alkalommal megrendezett várgesztesi Lovagi Játékok programját, s akik így döntöttek, nem csalódtak: színvonalas, szórakoztató esemény részesei lehettek.

A lovagi játékok sajátossága, hogy minden évben más és más történelmi korszakot dolgoz fel. A látogatók az elmúlt években bepillantást nyerhettek a templomos lovagok életébe, Zsigmond, illetve Mátyás király korába, majd a középkor lovagi világába kalauzolták a vendégeket, míg idén a török hódoltság végnapjait mutatták be.

Ahogyan az már hagyomány, ismét összecsaptak a játékok állandó résztvevői, a Gyulaffy László hagyományőrző bandérium és a Gölbasi Vitézei Egyesület harcosai. Nagy sikerrel szórakoztatta a gyerekeket a Varga Banda gólyalábas, óriásbábos produkciója, valamint a Batyuszínház előadása, de volt XVI. századi fegyverbemutató, gyermek- és asszonyrablás, valamint vártámadás is, amelyben a magyarok győzedelmeskedtek.

A kísérőprogramok is sok kíváncsiskodót vonzottak. Lovaglás, íjászat, kocsikázás, ólomöntés, kalandpálya, kézműves vásár és interaktív mesterségek bemutatója várta többek között a VII. várgesztesi Lovagi Játékok látogatóit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek