Sport
2015. szeptember 08.

Oroszlány hozta el a viharsarok-kupát

Hétvégén az OSE Lions NBI/B-s csapata Békésen szerepelt egy két napos felkészülési tornán (59. Viharsarok-kupa). Mivel a torna előtt saját felkészülési programjával foglalkozott a csapat, így erős terhelést kaptak a játékosok érkezés előtt is.

Kezdésként a sok „A” csoportot megjárt rutinos játékossal, de szűkebb rotációval rendelkező Óbudai Kaszások volt az ellenfél. Ennek megfelelően mindent rutinjukat be is vetették, míg bírták erővel, de a mérkőzés végére teljesen felörlődtek. Összességében, mikor csapatként támadott és védekezett, fegyelmezett volt az OSE, pillanatok alatt jelentősen növelte az előnyét; a 25 gólpassz és a kapott 60 pont önmagáért beszél. Mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra, 18 perc volt a legtöbbet pályán töltött játékos játékideje.

Az esti mérkőzésen a házigazda Békési Gladiátorokkal kellett megküzdenie az Oroszlánoknak. Sejthető volt, hogy nehéz mérkőzés lesz, és a hazaiak mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnyerjék a meccset. Az OSE játékosait duplán feltüzelte, hogy edzőjüket másfél perc után a játékvezetők kiállították, ennek ellenére nagyon fegyelmezetten, dupla akarással szerették volna bizonyítani, melyik a jobb csapat. A nagyszerű csapatmunkának (ismét 20 gólpassz) és 1-2 kiemelkedő egyéni teljesítménynek köszönhetően hosszabbítás után, szoros mérkőzésen sikerült felülkerekedniük a Békésen.

A vasárnap reggeli meccsen az ellenfél az EKF-Eger-HÉSZ volt, ahol Vavra András ígéretéhez híven az addig kevesebbet játszók, ill. a fiatal játékosok kapták meg a lehetőséget. Kissé könnyedén kezdtek, és egy tét nélküli találkozón kapott ki a Lions. Nagyon benne volt a lábakban (sokaknál a fejekben is) az előző két meccs fáradtsága, és bár nyitott volt a vége, pár szerencsés hárompontos miatt, ill. támadásbeli rossz döntésekkel elbukták a végjátékot.

Vavra András: „Összességében nagyon hasznos volt számunkra a békési torna, mind csapatépítés, kohézió, taktika, tartás, mind pedig egymás megismerése szempontjából, annak ellenére, hogy az utolsó reggeli mérkőzésen a legfontosabb szempont már a sérülés-elkerülés volt. Sok még a munka, dolgozunk tovább, hogy még jobbak legyünk!”


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek