Közélet
2015. szeptember 07.

Népünnepély az utolsó napon

Mazsorettek és fúvószene köszöntötte vasárnap reggel a harmadik alkalommal sorra kerülő csilletoló verseny résztvevőit és a többszáz nézőt. Tíz férfi és négy női együttes állt rajthoz, köztük sportegyesületek, baráti társaságok mérettették meg magukat, de ott voltak a rajtnál a mentők, sőt, a politikusok is.

Végül immár harmadik győzelmét könyvelhette el súlyemelők, megelőzve a pékeket és az OSE Kószák természetjáróit. A hölgyeknél a triatlonosok diadalmaskodtak, a nehézbombázók és a fanatikus súlyemelő lányok előtt.

S miközben a város főútján dúlt a harc a helyezésekért, a kissé kellemetlen, szeles időben 32 csapat gyújtott a bográcsok, kondérok és üstök alá, hogy eldőljön, ki tudja a legízletesebb ételt feltálalni a szigorú zsűrinek.

A nap folyamán egyébként a környék polgármesterei mellett felkereste a programokat Kancz Csaba kormánymegbízott és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, akiket Lazók Zoltán polgármester mellett Rajnai Gábor és Németh Gábor alpolgármesterek, valamint File Beáta jegyző kalauzolt.

A gasztronómiai fesztivált a Retro csapat nyerte a róluk elnevezett pörkölttel, második lett a Minden6óság nevű brigád bányászpörköltje, míg a „bronzérmet” a szlovák önkormányzat körmös pörköltje érdemelte ki. Különdíjat kapott a hallássérültek babgulyása, valamint Popovics György különdíját az Eichardt család „sín-pörköltje”.

És amikor már mindenki jóllakott a finomságok kóstolásától, a mazsorett együttesek fellépésével megkezdődött a szabadtéri színpad délutáni szórakoztató programja. Zenei produkciók, humorista szórakoztatta a jelenlévőket, s mikorra Kaczor Feri fellépett a világot jelentő deszkákra, több mint ezren fogadták hatalmas ovációval a téren.

A 65. Bányásznap eseményeit végül a Best Of együttes koncertje zárta.

A bányásznapi eseményeket több száz felvétel idézi meg a LEGFRISSEBB FOTÓK menüpontban!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek