Önkormányzat
2015. augusztus 28.

Százmilliós különbség

Komoly dilemma elé állította a döntéshozókat, hogy a Rákóczi Ferenc út és Takács Imre utca kereszteződésében milyen módon csökkentsék a balesetveszélyt: körforgalmi csomópont kiépítésével, vagy jelzőlámpás megoldással.

Tavaly augusztusban a képviselő-testület a lámpás kiépítésre 20 M Ft forrást biztosított. A kivitelezésre lefolytatott közbeszerzési eljárásban érkezett ajánlat 25,7 M Ft + Áfa ellenszolgáltatást igényelt, amelyre nem volt meg a szükséges mértékű fedezet. Mivel felmerült a körforgalmi csomópont kialakításának lehetősége is, a döntéshozók mindkét variáció költségvonzatát felmérték.

Nos: „a jelzőlámpás csomóponti kialakítás 2014. évben tervezett megvalósítására beadott legkedvezőbb kivitelezői ajánlati összeg 25 millió Ft + ÁFA, azaz 32 millió Ft volt. A körforgalmú csomópont kialakításának becsült építési költsége 106 millió Ft + ÁFA, azaz 135 millió Ft. A különbözet több mint 100 millió Ft, amelyet a körforgalmú csomópont alacsonyabb üzemeltetési költsége még hosszú távon sem „termelne ki” – áll az előterjesztésben, amit szeptember 8-án tárgyal a képviselő-testület.

A fentiek alapján a lámpás csomópont megvalósítására tesz javaslatot az előterjesztő.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek