Kultúra
2015. július 14.

Londonig jutott a majki Bányászati Múzeum híre

24 ország 340 leginnovatívabb pedagógusa között, egyetlen magyarként kapott díjat Gajdosné Szabó Márta, a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium tanára a „Science on Stage” fesztivál júniusban tartott londoni díjátadóján.

A kémia tárgy tanításának nehézségeit szerette volna a befogadhatóbbá tenni a tanulói számára, így a tudományt annak gyakorlati oldaláról, a bányászat szemüvegén keresztül kívánta bemutatni. Így talált rá városunk határában működő Bányászati Múzeumra.

A kiállítóhely vezetője Mike István egykori főaknász abszolút hiteles szereplője a projektnek, együttműködésüket Gajdosné példásnak nevezete. A tanárnő célja, hogy a fiatalok számára vonzóvá válhassanak a természettudományok, ez által a tudományos és mérnöki életpályák. A feladatlapokat angol nyelven töltik ki a magyar és német diákok. Így az idegen nyelvek ismerete nem célja, hanem már eszköze az újszerű tanítási módszernek.

A tanárnő a londoni díjátadón Oroszlány városát is képviselte, a projektje iránt több más országból is érdeklődés mutatkozik. Az önkormányzat célja pedig, hogy a múzeum lehetőségeit a város és a környék iskoláinak szolgálatába állítsa. A példa alapján azonban nem csak az országhatárokon belül számít kiváló lehetőségnek a kiállítási anyag.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek