Kultúra
2015. április 22.

Négy érem Környéről

A házigazdákkal együtt 11 általános iskola diákjai vetélkedtek hétfőn a környei általános iskolában a Kisfaludy-napok keretén belül rendezett, hosszú évek óta hagyományos kistérségi tanulmányi versenyen.

A község intézményébe ezúttal 127 tanuló érkezett kísérőikkel Tatabányáról, Bajról, Tardosról, Kecskédről, Bokodról, Dadról, Szákszendről, Vértessomlóról és Oroszlányból, hogy hét tudományterületen bizonyítsák felkészültségüket. A megmérettetésen Oroszlány városát a Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai képviselték, s szereztek négy érmes helyezést.

Az 5-6. évfolyamos diákok között rajzból második helyen végzett Mészáros Diána, s szintén ezüstérmes teljesítményt nyújtott a történelmi feladatok megoldása során a Czettisch Petra, Jakab Dániel, Sajó Dóra összeállítású csapat, akiket Járfás Mihály és Nagy Andrásné készített fel a versenyre. Csapatversenyben további második helyezést gyűjtöttek be a „hunyadis” diákok: Danis Balázs, Rosta Dániel, Hegedűs Zoltán és Fenyvesi Róbert angol nyelvből, őket Horváth Gabriella készítette fel. A természetismereti feladatokat a harmadik legkiválóbban oldották meg az oroszlányi tanulók: Boros Marcell, Kocsis Sára, Fenyvesi Hanna Liza és Takács András Tamás, akiket Molnárné F. Gizella készített fel a rangos versenyre.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek