Sport
2015. április 09.

Az alapszakasz 6. helyén zárt az OSE Lions újonc csapata

Az alapszakasz utolsó összecsapására az otthonában veretlen tavalyi bajnok, és az újonc között került sor, s egészen a 34. percig úgy tűnt, hogy az oroszlányiaknak sikerül felborítani a papírformát.

A húsvét vasárnapi találkozót jól kezdték a sérüléséből felépült Kiss Kornéllal, ám Ughy nélkül felálló látogatók. Hatékony védekezéssel, precíz dobásokkal 7 pontos előnyre tettek szert (5. p.: 5-12). Ezt követően magához tért a vendéglátó, és távoli dobásainak köszönhetően a játékrész végére már náluk volt az előny (10. p.: 21-19).

Változott a játék képe a második etapban. Szorosan, keményen védekeztek a vendégek, jól szedték a lepattanókat, és okosan szőtték támadásaikat, így félidőben már 10 egységnyivel jártak előrébb a tolnaiaknál (20. p.: 28-38). Fordulás után 4 percig még jól tartották magukat Kiss Kornélék, ezután azonban teljesen szétesett a játékuk. Sokat hibáztak (eladott labdák, rossz dobások), és a hazai pálya minden előnyét élvező bonyhádiaknak a negyed végére sikerült a felzárkózás (30. p.: 52-53).

A negyedik negyed elején még mindig Tanácsék vezettek, így izgalmas végjátékra volt kilátás (34. p.: 59-60). Ez azonban elmaradt, mert Vukolicsot 4 perccel a vége előtt kiállították, amely megpecsételte az oroszlányiak sorsát. A bonyhádiak ezután 12 büntetőt dobhattak (az oroszlányiak csak négyet), így a tolnai gárda egyesével araszolt előre, egészen a győzelemig.

Az első félidőben jól játszott az OSE, sokáig vezettet is, de a végére elfáradt, így vesztesen hagyta el a pályát. Kovács Nándor együttese 11 győzelemmel és 11 vereséggel, az előzetes várakozásokat felülmúlóan jól szerepelt, és végül az NB I B Nyugati csoportjának 6. helyén végzett.

Kovács Nándor: „Két ellentétes félidőt játszottunk. Volt esélyünk, de a végére elfáradtunk. A vereség ellenére is gratulálok újonc csapatomnak az alapszakaszban elért 6. helyezéséhez.”

B-Beton Bonyhádi KSE - OSE Lions 77 - 68 (21-19, 7- 19, 24 - 15, 25 - 15)
Helyszín: Bonyhád (200 néző) Vezette: Dr. Varga, Vadász, Mintál
OSE: Kiss Kornél 15/6, Hajmásy, Burai 6, Tanács 16, Vukolic 13/6 Csere: Bocsárdi 2, Kiss Károly 6, Gorzsás 7/3 Túri 3/3 Edző: Kovács Nándor Jók: Tanács, Kiss Kornél.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek