Közélet
2015. április 08.

Beszámolt a polgármester

Bőven volt miről beszámolnia a polgármesternek, amikor a testület legutóbbi ülésén az előző időszak fontosabb eseményeit foglalta össze. Lazók Zoltán többek között elmondta, hogy a Vértes Volán Zrt. jogutódja, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ részéről folyik az ipari parki járatok utasfelmérése, mivel az ipari parki cégek növelték, illetve növelni tervezik foglalkoztatotti létszámukat.

A Csobbanó Oroszlány Város Uszodáját és a strandot, a Chudik Lajos Sportlétesítményt, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokot, illetve a volt Gárdonyi Iskola területén található Sportcentrumot és a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola területén található kis műfüves pályát 2015. január 1-től az önkormányzat tulajdonában lévő Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. (továbbiakban LÜN Kft.) látja el. A társaság egyúttal alkalmas arra is, hogy további, az önkormányzati feladatkörben eső, jogszabályi vagy egyéb változásokon alapuló gyors reagálást igénylő feladatokat végezzen el.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Oroszlányi Tankerülete általános iskolái az országosan meghirdetett időpontban 2015. április 16-án 8-19 óra között és 2015. április 17-én 8-18 óra között tartják a tanköteles korú gyermekek első osztályos beíratását. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alapján meghatározott osztálylétszámok szerint az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és az Oroszlányi József Attila Általános Iskola 2015/2016-os tanévet várhatóan 3-3 első osztállyal, míg a Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium egy osztállyal indítja a tanévet 2015 szeptemberében. A Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke az óvodai beíratás időpontjára 2015. április 20-21. napját javasolta.

A szakemberek helyszíni bejárást tartottak a Dózsa György utca, Kecskédi utca, Balassi Bálint utcai területeken a távhővezeték városi szakaszának rekonstrukciós munkáival kapcsolatban. Áttekintették az építési munkák menetét, valamint egyeztettek a szükséges forgalomkorlátozásokról, illetve út-, közterület felbontások menetéről. A cél az, hogy a munkák során az elkerülhetetlen kivitelezési tevékenységeken túl a lehető legkisebb mértékben és a legrövidebb ideig kerüljön sor ideiglenes útkorlátozásokra, terelő utak kijelölésére, a közlekedéssel érintett területek igénybevételére – olvasható többek között az előterjesztésben.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek