Hír
2015. április 01.

Elkészült az új SZMSZ

Szinte minden téma közérdeklődésre számot tartó fontossággal bírt abból a huszonnégyből, amelyeket keddi ülésén tárgyalt a képviselő-testület. Ezekről folyamatosan tájékoztatjuk a weboldal olvasóit.

Elsősorban a kertes házakban lakókat, illetve a kerttulajdonosokat érinti az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól szóló rendelet megalkotása. A szabályozás arra ösztönöz, hogy a növényi maradványokat, kerti hulladékokat megfelelő előkezelést követően komposztálják és juttassák vissza a talajba a tulajdonosok. Ha ez nem lehetséges az ingatlantulajdonon keletkező kerti hulladék elégethető. Ez az ingatlannyilvántartás szerinti tulajdonosának a kötelezettsége. Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat semmiféle más, kommunális vagy ipari eredetű, különösen veszélyes hulladékot.

Oroszlány belterületén és a külön részletezett külterületeken kerti hulladékot égetni minden év március 1. és május 31, továbbá szeptember 1. és november 30. közötti időszakban hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken – amennyiben az nem ünnepnap – szabad 9-től 20 óráig naponta alkalommal, maximum 4 óra időtartamig. Szombaton ugyanilyen feltételekkel 9 és 12 óra között lehet égetni.

Tilos a kerti hulladék égetése az engedélyezett időszakon kívül, valamint párás, ködös, esős időben, erős szél, illetve alacsony légnyomás esetén. Közterületen kerti hulladékot égetni tilos, és csak megfelelően kialakított, a legközelebbi épülettől legalább 6 méter távolságra elhelyezett tűzrakó helyen, a vagyon- és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon, folyamatos felügyelet mellett szabad. Az ingatlan tulajdonosa vagy használója, mint az égetést végző személy az égetés során köteles gondoskodni a szükséges tűzoltási feltételekről, eszközökről. A kerti hulladék elégetési szándéka esetén a közvetlen szomszédokat előzetesen tájékoztatni kell az égetés várható időpontjáról.

A jogszabályi változásokból adódó új feladatok hatékony, ügyfélbarát ellátása érdekében szükségessé vált az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal szervezeti struktúrájának és feladatköreinek (Szervezeti és Működési Szabályzat – SZMSZ) megváltoztatása, módosítása.

File Beáta jegyző javaslatára 2015. április 1-től a Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítése az alábbiak szerint módosul

  • Polgármesteri kabinet 2 fő
  • Jegyzői Kabinet 7 fő
  • Humánpolitikai csoport 2 fő – közvetlen jegyzői irányítás alatt működve
  • Pénzügyi Osztály 23 fő (6 fő adóügyi csoport, 17 fő költségvetési csoport)
  • Hatósági Osztály 11 fő
  • Beruházási és Városüzemeltetési Osztály 11 fő
  • Intézmény-működtető Osztály 63 fő (10 fő köztisztviselő, 53 fő az intézményekben Mt. szerint foglalkoztatott munkavállaló

A szervezeti egységek vezetői az alábbiak

  • Jegyzői Kabinet – Dr. Molnár Miléna aljegyző
  • Pénzügyi Osztály – Bársony Éva osztályvezető, adóügyi csoport vezetője Velmovszki Ferencné, költségvetési csoport vezetője Almási Éva
  • Hatósági Osztály – Szemző Ildikó osztályvezető
  • Beruházási és Városüzemeltetési Osztály – Bartalus László osztályvezető
  • Intézmény-működtető Osztály – Gerenday Zsuzsanna osztályvezető

A teljes anyag a város weboldalán az Önkormányzat>>Képviselő-testület>>Testületi ülések menüpontban olvasható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek