Közélet
2015. március 24.

Tevékeny barátok

Egészséges lokálpatriotizmusukra alapozva a város közéletében, művelődési feladataiban, természet- és környezetvédelmében való aktív részvételre buzdítja tagjait az Oroszlány Barátainak Köre nevű civilszervezet, amely a közelmúltban tartotta közgyűlését.

Mint azt a Fátrai Márta elnök által előterjesztett beszámoló tartalmazza, közhasznú egyesület lévén tevékenységüket elsősorban a közösségi, kulturális hagyományok, értékek ápolása, a kulturális örökség védelme, a természetvédelmi kultúra fejlesztése és a lakosság önszerveződő közösségeinek támogatása jellemzi. A közösség 2014-ben megkapta az „Oroszlány Város Kultúrájáért” emlékplakettet, legnagyobb támogatója pedig az önkormányzat. Programjaik összeállításánál figyelemmel vannak a családok, az idősek, a fiatalok korosztályának különböző igényeire, erősítve a nemzedékek közötti szolidaritást és az egyének közötti kapcsolatépítést. A különböző kommunikációs csatornákat felhasználva - helyi televízió, napilap, különböző közösségi oldalak - folyamatosan tájékoztatják a város és környéke lakosságát rendezvényeikről.

Idei évben a hagyományos disznóvágás mellett túl vannak már a farsangi eseményeken, a Civileké a ház programjain, a közeljövőben pedig megkezdik a konkrét felkészülést a német testvérváros, Plochingen júliusi Marquadtfest-jére, ahol valódi magyaros gulyással fogadják a fesztivál látogatóit. Az említettek mellett persze minden hónapra jut valamilyen nevezetes esemény a közösség szervezésében, de mind között a legnagyobb múlttal és kedveltséggel az „Adventnyitástól Karácsonyig” című rendezvénysorozat foglal helyet.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek