Közélet
2015. március 18.

Évet zártak a pecások

Megtárgyalta és elfogadta szombaton az Oroszlányi Horgász Egyesület tagsága a vezetőség tavalyi szakmai és pénzügyi beszámolóját, és a 2015. évre vonatkozó terveket. Mint elhangzott, az egyesület gazdálkodása stabil. Az elmúlt évben 47 ezer kg hal került tavaiba, és a fogási átlag 52,83 kg volt.

Megvalósult a Majki középső tónál a hullámvédelem, és elkészültek a melegági esőbeállók. „A 60 éves Oroszlány” ünnepségsorozat keretében az egyesület horgász- és halászléfőző versenyt rendezett az önkormányzat pénzügyi támogatásával. A 2013. évi CII. törvény „A halgazdálkodásról és a hal védelméről”, valamint a 2014. március 15-én életbe lépett új polgári törvénykönyv számos új változást generált a civil szervezetek – így az OHE Alapszabályában is. Az egyesület jogásszal elkészíttetett és honlapján közzétett Alapszabály-tervezetét a Közgyűlés elfogadta.

A felügyelőbizottság vezetője tájékoztatta a Közgyűlést arról, hogy ellenőrzéseik során jogszabálysértés vagy a szervezet érdekeit sértő mulasztás nem történt. A fegyelmi bizottság vezetője számot adott a fegyelmi vétségekről. Mindkét vezető beszámolóját a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Az Oroszlányi Horgász Egyesületnél 2016-ban Tisztújító Közgyűlésre kerül sor, melynek lebonyolításához jelölő bizottság tagjainak megválasztása is megtörtént szombaton. Végezetül kitüntetések átadására került sor: 2014-ben végzett társadalmi munkájáért kitüntetésben részesült Bognár Ferenc, Lepsényi Zoltán és Pechmann József.

- OHE -


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek