Közélet
2015. március 09.

Évet értékeltek az önkéntes lánglovagok

- Aki még nem tudná, vagy már elfelejtette volna, a Szent Flórián tér immár egybeforrt az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevével. Ha szabad így fogalmaznom, mi voltunk a tér elnevezésének kezdeményezői, szülőatyjai. Az oroszlányi tűzoltás életében történelmi jelentőségű ez a helyszín, amelyet méltóképpen sikerült a város nevezetes kialakítású közterületei közé emelni – fogalmazott pénteken Tyukodi József az egyesület vezetője, a közösség éves közgyűlésén, amelyen megjelent Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, a tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Rajnai Gábor és Németh Gábor alpolgármesterek, File Beáta jegyző és Papp Péter a városi tűzoltóság elnök.

Mint az a beszámolóban elhangzott, eseményeik, programjaik közül kiemelkedik a Szent Flórián napi megemlékezés, az Oroszlányi Tűzoltó Egyesület fennállásának 103. évfordulós ünneplése, de 2014. talán legsikeresebb megmozdulása májusban volt, amikor az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnoksággal közösen szerveztek tűzoltóversenyt a városi sporttelepen.

Az Oroszlány várossá nyilvánításának 60. évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvénysorozat aktív résztvevői voltak, ami minden bizonnyal hozzájárult a lakosság és a tűzoltóság kapcsolatának erősödéséhez. Nagy látványosságnak számított a programsorozat keretében az a retró Ikarusz autóbusz, amit a Vértes Volán biztosított. Ez 60 percenként indult a városnéző körútra. Az ez alkalomból meghirdetett erőpróba versenyeknek pedig Nick Árpád volt a díszvendége, aki a fogaival húzott el egy autóbuszt 60 gyerekkel, 60 méterre, 60 tábla csokival. Önként vállalt feladataikat a település intézményeiben is népszerűsítik, bemutatóikkal rendre felkeresik az óvodákat, a városi rendezvényeket.

A szervezet működéséhez elengedhetetlen forrásokat pályázati úton sikerült biztosítani, 780 ezer forintot nyertek e célra 2014-ben. Ez évi terveik közül már szervezik az áprilisi tavaszköszöntő vígságokat, a májusi Szent Flórián megemlékezést, illetve folyik a felkészülés a tarjáni, komáromi megmérettetésekre – sorolta Tyukodi József.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek