Sport
2015. március 02.

Közönségszórakoztató mérkőzés, nagyszerű győzelem

Tiszteletet parancsoló, hat győzelemből álló szériával érkeztek a szombathelyi fiatalok Oroszlányra, a kérésükre szombat estére halasztott mérkőzésre. A Gorzsást még mindig nélkülöző OSE Lionsnak mégsem lehetett más célja, mint megállítani ezt a remek sorozatot, s visszavágni az őszi vereségért.

Ennek szellemében kezdték a találkozót Tanácsék, akik elveszett labdát nem ismerve, hatalmas lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Már az első negyedben látszott, hogy a pályára lépők minden tőlük telhetőt megtesznek a győzelem megszerzéséért, s igazi csapatjátékot nyújtanak. Hajmásy utolsó másodperces triplája élményszámba ment (10. p.: 24-17).

A második negyedben már 8 ponttal járt előrébb az OSE, de egy-két figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy feljöttek a látogatók (13. p.: 26-24). A közönség fergeteges buzdítása mellett kemény, ugyanakkor sportszerű harc folyt a pályán, a vendégek részéről Hódi és Simon, míg a hazai oldalról Vukolic és Hajmásy vette a hátára a csapatát. A félidőben 48-42 állt az eredményjelzőn.

A második félidőt az ismét megsérült Kiss Kornél nélkül kezdték az oroszlánok, de szerencsére ez sem vetette vissza őket. Kiválóan támadtak, s Ughy pontos labdákkal találta meg Vukolicsot és Kiss Károlyt, ráadásul a pontszerzésből is kivette a részét. A 27. percben már 20 ponttal (71-51) is vezetettek Buraiék, ám a szívós vasiak lefaragtak hátrányukból (30. p.: 77-64).

A befejező etapban továbbra is nagy küzdelem folyt a pályán. Amikor 10 pontnyira zárkóztak a látogatók, mindig volt válasza Kovács Nándor csapatának. Az utolsó három perc főként a büntetőkről szólt, s végül 13 pontos különbséggel, megérdemelten nyert az OSE Lions. Magas színvonalú, jó iramú mérkőzésen szerezte meg nyolcadik győzelmét a hazai csapat, mely legközelebb szombaton, Baján lép pályára.

Kovács Nándor:„Nagy akarattal, sok energiát mozgósítva nyertünk. Győzelmünk értékét növeli, hogy ezt egy jól szervezett, iskolázottan kosárlabdázó csapat ellen tettük”.

OSE Lions - Falco II. 99 - 86 (24 - 17, 24 - 25, 29 - 22, 22 - 22)

Helyszín: Oroszlány, 300 néző Vezette: Surányi, Gyuris, Vida
OSE: Kiss Kornél 3/3, Burai 10, Hajmásy 23/12, Vukolic 17/3, Tanács 14 Csere: Ughy 20/6, Kiss Károly 12, Zábó, Bocsárdi Edző: Kovács Nándor Jók: Hajmásy, Vukolic, Ughy, Kiss Károly

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek