2015. február 09.

Micimackó várta a gyerekeket

Immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg farsangját szombaton az oroszlányi Gárdonyi Géza könyvtár a művelődési központban, ahol Takács Tímea intézményvezető köszöntötte a szépszámú vendégsereget. A program a térség települései számára is meghirdetett „Ne habozz, lapozz!” című olvasási akció eredményhirdetésével vette kezdetét.

Lazók Zoltán polgármester adta át a díjakat, miközben az is elhangzott, hogy a nemes vetélkedés célja az volt, hogy minél többen felfedezzék a könyvek varázslatos világát, ismerjék meg a saját korosztályuk számára íródott irodalmat, s nem utolsó sorban, hogy a gyerekek fejlesszék kreatív olvasási készségüket, önművelési igényüket.

Az ünnepi aktust követően a főszervező, Slezákné Molnár Katalin Micimackó jelmezében vezényelte a további eseményeket, elsőként a maskarás felvonulást, aminek hagyományos elvárása, hogy a fiatalok lehetőleg ne kölcsönzött jelmezekben érkezzenek, hanem mozgassák meg fantáziájukat, s ragadjanak ollót, papírt, anyagot, tűt, cérnát, ragasztót, s szüleiket is vonják be a jelmezkészítés munkájába.

A színes programok közül kiemelkedett népszerűségével a karaoke, a lufidurrogtatás, az arcfestés, de aki kíváncsi volt a jövőjére, az beülhetett a jósdába is. A legjobb jelmezeket háromfős zsűri bírálta el, de lehetett szavazni a bál szépére és közönségdíjasára is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek