2015. február 06.

Hajléktalanok farsangja

Nem igaz, hogy a hajléktalanok általában magányos, bezárkózó emberek. Legalább is nem erről tettek tanúbizonyságot azok, akik részt vettek az oroszlányi hajléktalanszálló nappali melegedőjében pénteken megrendezett farsangi mulatságnak. A program délelőtt 10 órakor vetélkedővel vette kezdetét, majd ebéd után műsorral, tombolasorsolással, fánk evéssel és zenével-tánccal zárult.

Mint azt a főszervező, Sárkány Krisztina elmondta, bár rendhagyó volt a pénteki esemény, de nem egyedülálló, hiszen szociális munkatársként szinte minden napra betervez valamilyen foglalkozást. Műveltségi teszteket töltenek ki, beszélgetéseken próbálnak élethelyzeteket elemezni, zenét hallgatnak, sőt, a roma nyelvi órák is szerepelnek a délelőtti foglalatosságok között.

A város hajléktalanellátásának elsődleges célja a rászoruló emberek társadalmi leszakadásának lehetőség szerinti megszüntetése, életminőségük javítása, másodlagos pedig a közegészségügyi és járványügyi, valamint bűnmegelőzési célok betöltése. Oroszlányban az ellátást igénylők száma az utóbbi években - főként a téli időszakban - jelentős emelkedést mutat. Jelenleg mintegy félszázan keresik fel rendszeresen az intézményt. A nappali melegedő elsősorban az ő tartózkodásukra nyújt lehetőséget, ahol a munkatársak segítséget nyújtanak a hajléktalan személyek életviteléhez.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek