info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Több mint hatmilliárd forintból gazdálkodhatnak
Hír | Önkormányzat

A tervek szerint az oroszlányi önkormányzat 1 milliárd 256 millió forintot költene el ebben az évben fejlesztésekre.

Az előterjesztés összesen 390 milliós hitelt tervezett az önkormányzati tulajdonú bérlakások felújítására, rekonstrukciójára, a belterületi utak rendbetételére, illetve ebből 150 milliót a Borbála-telepi Óvoda felújítására – utóbbi gerjesztette az indulatokat. A költségvetést végül 8 igen, 3 nem szavazattal elfogadták.

Megszavazták az idei költségvetés tervezetét, ám az előterjesztés bizonyos elemei nem arattak osztatlan sikert a képviselők körében. A parázs vita legfőbb kérdése az volt, hogy felvegyen-e az önkormányzat 150 milliós hitelt a Borbála-telepi Óvoda felújítására, vagy, ahogyan azt a Fidesz-frakció javasolta, önerőből, a saját források átcsoportosításával oldják azt meg.

A város költségvetésének főösszege (a bevételek és kiadások értéke) több mint 6 milliárd forint. A költségvetés bevételi oldalának nagyobb részét az adóbevételek teszik ki, amelyek értéke 3 milliárd 294 millió forint. Ennek tetemes része a helyi ipar¬űzési adó, és a gépjárműadóból a város közel 52 milliós bevételt realizál várhatóan 2019-ben. Az államtól normatív támogatás címén (kötelező feladatok ellátására) idén várhatóan 740 milliót kap Oroszlány.

A dologi kiadások 1 milliárd 195 millió forintot, míg a felhalmozási és felújítási kiadások 1 milliárd 522 milliós összeget tesznek ki. A város 92 milliós tartalékkal számol, amelyből 62 millió forintot célhoz kötötten tesz félre. Komoly összeg jut az uszoda és strand, valamint a sportlétesítmények működtetésére.

A város- és községgazdálkodás fogalma alatt felsorolt tételek 174 milliós értéket képviselnek, amelyből komoly tételt az egészségügyi program keretében megvalósuló prevenciós program (különféle védőoltások) és a médiaszolgáltatás jelentenek. A korábban városi tulajdonban és fenntartásban lévő intézmények működésére, és az ott dolgozók munkájának elismerésére 64 milliót terveznek elkölteni.

kemma.hu

2019. February 20., 06:03
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Lomtalanítás 2018-ban (9913)
Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. Oroszlány város területén 2018. évben 4 alkalommal lomtalanítást végez
Nyitnak a Gresók (8962)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (6933)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ipari parki buszmenetrend! (9069)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (7118)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Megújuló városi televíziózás? (6825)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu