info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Népszámlálás két év múlva
Hír | Statisztika

Az Országgyűlés elfogadta a következő népszámlálás végrehajtásáról szóló 2018. évi CI. törvényt, amely szerint 2021 tavaszán kerül sor a tízévenkénti összeírásra.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) törekvése a 2021-es népszámlálás megvalósítása során a válaszadókra háruló terhek és a népszámlálás költségeinek csökkentése, a gyors adatfeldolgozás és adatközlés, valamint a kiváló adatminőség biztosítása. Ezen törekvések megvalósítása érdekében a kérdőívek kitöltése kizárólag elektronikus formában fog történni, az adatok feldolgozását pedig állami nyilvántartásokból származó adatbázisok statisztikai célú felhasználása segíti majd.

2021-ben a KSH olyan népszámlálás megvalósítását tervezi, amely a korábbinál kevesebb terhet jelent a válaszadók számára, gyors adatfeldolgozást és adatközlést tesz lehetővé, biztosítva ugyanakkor a kiváló adatminőséget. Mindemellett az is kiemelkedő szempont, hogy a korábbiakhoz képest jelentősen csökkenjen az összeírás költsége. Ezeket a célokat a KSH egyrészről úgy tudja megvalósítani, ha a kérdőívek kitöltése elektronikusan történik: online felületen, többféle mobileszközön a kérdőív önálló kitöltésével, valamint a számlálóbiztosok által tabletek segítségével. Az elektronikus adatgyűjtés révén az adatszolgáltatás önállóan, kényelmes időpontban teljesíthető, és a válaszadás időtartama interjús módon is lecsökken. A célok megvalósítását szolgálják másfelől az Európai Unióban és a világon a statisztikai adatforrások között egyre fontosabb szerepet betöltő állami nyilvántartások. Ezek használata minden eddiginél pontosabb adatok előállítását teszi lehetővé, segítségükkel két népszámlálás között is állíthatóak elő a népszámláláshoz kötődő adatkörökbe tartozó friss információk.

KSH

2019. January 09., 05:55
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Lomtalanítás 2018-ban (10060)
Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. Oroszlány város területén 2018. évben 4 alkalommal lomtalanítást végez
Nyitnak a Gresók (9163)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (7055)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ipari parki buszmenetrend! (9209)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (7222)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Megújuló városi televíziózás? (6914)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu