Hír | Kék hírek

Egy hétvégi ház kályhájának kivezetésén izzott a szigetelés pénteken hajnalban Oroszlányban, a Felsőtelepen. A város önkormányzati tűzoltói rövid idő alatt megszüntették az izzást, majd megbontották a szigetelést, de további tűzre utaló nyomot már nem találtak. Senki sem sérült meg.

Pénteken délután kétszer is riasztották az oroszlányi önkormányzati és a tatabányai hivatásos tűzoltókat Oroszlányba. Először a Határ utcába vonultak, ahol a viharos szél megbontotta egy sorház tetejét, amely veszélyt jelentett a gyalogos és autós forgalomra. Az egységek a lógó darabokat kihúzós létra és egy magasból mentő szer segítségével eltávolították. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt. A mentésben a város önkéntes tűzoltói is részt vettek. Később a Szent Borbála utcában egy buszmegálló tetejét tépte fel a szél, és veszélyeztette a gyalogosokat. A tűzoltók a veszélyes darabokat eltávolították, senki sem sérült meg.

Egy műhelynek használt épület villanyóraszekrényében keletkezett tűz hétfőn hajnalban Oroszlányban, a Bem József úton. A tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltók megfékezték a lángokat.

Több 10 ezer liter víz folyt az utakra az éjszakai csőtörés következtében hétfőre virradóra. A Táncsics u., Rosenberg u. sarkán keletkezett meghibásodás következtében kifolyt víz elöntötte a környező utcákat, sőt, még a Rákóczi út egy részét is. Szintén csőtörés volt a Mészáros utcában, valamint Borbálán, az Ady E. utcában.

Két stég égett le hétfő este a Bokodi tó partján. A lángokat a tűzoltók megfékezték, az okokat a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

- katasztrófavédelem - Fotó: Czupár Tamás

2017. január 10., 07:03