Az idei év rögtön rangadóval kezdődött pénteken a tabella harmadik helyét elfoglaló Törökbálint ellen. Nagy elánnal kezdtek a hazaiak, 9:0-ás rohamot repesztettek, megadva az alaphangot a mérkőzéshez.

De ezután, ahelyett, hogy sikerült volna még tetemesebb előnyt építeni, megtorpant az OSE és magára talált a vendég alakulat. A negyed végére 4 pont maradt a kezdeti 9-ből.

A második felvonás sem hozott különösebb változást, felváltva estek a kosarak, egyik gárda sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, de a küzdelemre nem lehetett panasz.

Félidő után érezhetően agresszívabban jöttek ki az oroszlánok, sikerült is ellépni 10 egységgel, de ennél többre egyelőre nem futotta.

A záró etapnak egy felforgatott csapattal indult a Lions, miközben láthatóan fáradni kezdtek a vendégek. Végül közepes formával is magabiztos győzelmet aratott Oroszlány.

Vavra András: „Nehezen lendültünk játékba a jó kezdés ellenére, nagyon tompák, dekoncentráltak voltunk védekezésben. Rengeteg olyan dolgot hibáztuk el, amit egész héten hangsúlyoztunk, hogy nem szabad. Szünet után már jobban figyeltünk ezekre a dolgokra, de túl sok utolsó másodperces vagy túlsegítésből adódó gólt kaptunk, ami megint csak koncentráció kérdése. Támadásban szépen használtuk ki a gyengeségeiket, és bár a kinti dobószázalékunk elmaradt a szokásostól, pozitív, hogy így sem forgott veszélyben a győzelem. Dolgozunk tovább, de a folytatásban ennél több kell.

  • OSE Lions-MTK Törökbálint 91-74 (21-17, 19-18, 24-18, 27-21)
  • Helyszín: Oroszlány (750 néző)
  • Vezette: Szabó, Radnóti, Lővész
  • OSE: Zsíros 7, Lewis 31/6, Wehner 12/3, Burai 9/3, Varga 7
  • Csere: Kiss 10/3, Kovács 8, Gorzsás 2, Zrínyi 5/3, Keler -, Joó -
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Lewis, Wehner
2017. január 08., 13:32